Newsroom

Newsroom

ΑΠΘ: Οι πρυτανικές αρχές καταγγέλλουν παρεμπόδιση του έργου τους

Σκληρότατη ανακοίνωση αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια και τις συλλήψεις από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίες έγιναν μέσα στο χώρο…

aristoteleio

Σκληρότατη ανακοίνωση αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια και τις συλλήψεις από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίες έγιναν μέσα στο χώρο του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν, «Η 17η Νοεμβρίου 2012 θα μείνει στην ιστορία του ΑΠΘ σαν μια μελανή κηλίδα», και αυτό «γιατί φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του ιδρύματος εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν, όπως κάθε χρόνο, τις ακρότητες, τα επεισόδια και την εισβολή της αστυνομίας».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για την κατάληψη την οποία τελεί το πανεπιστήμιο για 8η συνεχή εβδομάδα η οποία έχει παραλύσει τη λειτουργία του πανεπιστημίου.
«‘Ένα σωματείο εργαζομένων που διεκδικεί από το πανεπιστήμιο αιτήματα που αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ικανοποιήσει, έχει παραλύσει τη λειτουργία του κι έχει καταλύσει το ακαδημαϊκό του άσυλο» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το διαχρονικό και φέτος επίκαιρο όσο ποτέ αίτημα των 70.000 φοιτητών μας για “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση όσων καταχρηστικά και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΑΠΘ και επιβάλλει την επαναφορά του σε τροχιά ομαλότητας και δημιουργίας» καταλήγει η ανακοίνωση.