ΑΠΘ: Οι φοιτητές απαντούν στο γαλάζιο αφήγημα της τρομολαγνείας-«Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν»

Συνέντευξη Τύπου στον κλοιό των ΜΑΤ

eef37c7083d6996f6c09b1af920d5563 L

Με την κυβέρνηση να επιμένει στην εμμονή της με την τρομολαγνεία και την διάχυση του δόγματος νόμου και τάξης να συνεχίζει να αποτελεί νούμερο ένα θέμα στην πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, η αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ την Παρασκευή ήταν ακόμα ισχυρότερη από τις προηγούμενες μέρες, καθώς τους ένοπλους αστυνομικούς συνόδευε όχημα Αύρας.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν μάλιστα συνέντευξη Τύπου παρουσία των αστυνομικών υπογραμμίζοντας τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση το αφήγημα περί ασφάλειας εντός του πανεπιστημιακού χώρου, επιστρατεύοντας την ρητορική περί άκρων και «μπαχαλάκηδων» προκειμένου να πραγματοποιήσει το γαλάζιο όνειρο των αστυνομοκρατούμενων και ιδιωτικοποιημένων σχολών, οι οποίες πλέον μετατρέπονται από πεδία δημοκρατίας σε πεδία δόξης λαμπρά για την έξυπνη επιχειρηματικότητα του ιδιωτικού κεφαλαίου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες του κυβερνητικού σχεδίου για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι πρόσχημα η δημιουργία της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό.

Η αλήθεια είναι όμως ότι έχει δημιουργηθεί μια στρατηγική έντασης με πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ, με την παρουσία της αύρας, με στοχοποιήσεις φοιτητών και συνδικαλιστών, με βίαιες επιθέσεις κατά φοιτητών, με αποτέλεσμα ένας να πάει στο νοσοκομείο.

Ένας φοιτητής μπορεί να έρχεται στο πανεπιστήμιο και να φεύγει στο νοσοκομείο χτυπημένος ή λιπόθυμος ή να γυρνάει σπίτι του και να τον παρακολουθούν άνδρες της Ασφάλειας, να τον συλλαμβάνουν και να μην λένε για ποιο λόγο συνέβη αυτό».

Φοιτητής που έλαβε μέρος στη συνέντευξη τύπου ανέφερε:

«Χτες με προσήγαγαν, μου έβαλαν χειροπέδες, δεν μου έδειξαν κάποια ταυτότητα, δεν ήξερα τον λόγο. Ήταν αστυνομικοί που πριν δύο εβδομάδες με στρίμωξαν στο τοίχο και δεν μου επέτρεπαν την πρόσβαση στη σχολή μου.

Ο φοιτητής που χτυπήθηκε χτες, είχε δεχτεί επίθεση και πριν από δύο εβδομάδες.

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν».

 

Πηγή πληροφοριών: GrTimes, Εφημερίδα Μακεδονία

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…