Newsroom

Newsroom

ΑΠΘ: Επεισόδια μετά την πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των φοιτητών για τον 19χρονο που έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής

ΑΠΘ

Επεισόδια στο ΑΠΘ μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των φοιτητών για τον 19χρονο που έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής.

 

 

ΑΠΘ: Έπεσε από τον τρίο όροφο επειδή δεν χωρούσε στην αίθουσα

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 14:30 ένας φοιτητής που έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου στην αίθουσα Α της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς επιχειρούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να παρακολουθήσει το μάθημα.

ΑΠΘ
ΑΠΘ

Η αίθουσα χωράει 150 άτομα και σε αυτήν βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα σύμφωνα με τους φοιτητές. Έτσι αναγκάζονται να βρίσκουν θέση στα πατώματα και κοντά στα παράθυρα. Ο νεαρός φοιτητής βρήκε θέση κοντά στο παράθυρο.

Φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα αναφέρουν ότι αυτό επικρατεί σε δυο μαθήματα του έτους, καθώς τα τρία τμήματα συμπτυχθήκαν σε δυο, λόγω έλλειψης καθηγητών. Από την έναρξη του εξαμήνου, επί τρεις εβδομάδες, οι φοιτητές της Νομικής κάνουν μάθημα υπό αντίξοες συνθήκες που σήμερα έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ενός συμφοιτητή τους.

ΑΠΘ
ΑΠΘ

Στο σημείο βρέθηκε έγκαιρα το ΕΚΑΒ το οποίο αυτή τη στιγμή παρέχει πρώτες βοήθειες στον νεαρό που έχει τις αισθήσεις του.

Μαρτυρία συμφοιτήτριας στο ΑΠΘ

Μαρτυρία φοιτήτριας που βρισκόταν στο μάθημα στη Νομική #ΑΠΘ & άκουσε συμφοιτητή να πέφτει στο κενό εξασφάλισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης
Όπως αναφέρει η ίδια: «Τρέξαμε & τον βρήκανε τραυματισμένο στο έδαφος», ενώ εξηγεί ότι «καθόταν σε πεζούλι γιατί ήταν κατάμεστη η αίθουσα λόγω ελλείψεων σε αίθουσες & καθηγητές». Τέλος, η ίδια καταλήγει λέγοντας ότι «κοσμητεία και Πρυτανεία είναι συνένοχες σε έγκλημα».

Δείτε το σχετικό video:

*Φωτογραφία αρχείου 

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…