Newsroom

Newsroom

Αψηφά Μητσοτάκη και κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία – «Δεν μπλοφάρουμε», απαντά ο Τσαβούσογλου

Νέες, ανοιχτές απειλές από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

AP 20086519922328

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με νέες απειλές και θέτοντας ξανά το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνει λόγο ανυποχώρητη στάση από την πλευρά της χώρας του ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε πως: «δεν μπλοφάρουμε για τα νησιά… θα σας κυνηγήσουμε».

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας σε δημοσιογράφους επανήλθε στο θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών και σχολίασε αναλυτικά:

«Είμαστε απόλυτα σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε το θέμα. Έχουμε πει ανοιχτά στις ΗΠΑ: Έχουν μια πολιτική ισορροπίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Τουρκία και την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου…

Βλέπουμε μια απόκλιση από αυτή την ισορροπία, το είπαμε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κάναμε προειδοποίηση στις ΗΠΑ. 

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία και το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ σε ένα μήνα, απάντησε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί δημόσια και πάντα έχουμε τη διάθεση να συνομιλούμε με τους γείτονες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. “Προϋπόθεση δεν είναι να συμπεριφέρεται η Ελλάδα όπως επιθυμεί ο κ. Ερντογάν. Η κυβέρνηση πάντα θα αναδεικνύει τις παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας και θα υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, τόνισε.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της προκλητικότητας της Άγκυρας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, απάντησε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα και πως σήμερα θα δοθεί επιστολή και προς τον ΓΓ του ΟΗΕ. “Πάντα, και στους συμμάχους και στους εταίρους αναδεικνύουμε τα ζητήματα της προκλητικότητας της τουρκικής πλευράς και είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου”, υπογράμμισε.

Για το γεγονός ότι η Άγκυρα έβγαλε ερευνητικό σκάφος με παράνομη οδηγία είπε ότι η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετώπισε και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα, την εθνική κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο. “Είμαστε αποτελεσματικοί σε όλα τα πεδία και επίπεδα. Η Ελλάδα είναι παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ψυχραιμίας στην περιοχή”, ανέφερε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…