Η κυβέρνηση εκτίθεται για τις ΜΕΘ… με απλή μέθοδο των τριών

Ανάμεσα στα όσα ανέφερε στη συνέντευξη για το επερχόμενο lockdown ο Σωτήρης Τσιόδρας, αποκαλύφθηκε η παντελής έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας. 

5060526 2

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε lockdown σε όλη τη χώρα έως τις 30 Νοεμβρίου, τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες

Όπως ανέφερε ο καθηγητής,  από το τέλος Οκτωβρίου και μετά έχει αυξηθεί η επιδοτικότητα του ιού. Εξήγησε πως το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία παρά παίρνουν εξιτήριο. Οι νοσηλείες δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και την ηλικιακή ομάδα 55-65 ετών, αλλά και 35-44 ετών. Από τα δεδομένα αποδεικνύεται πως η αύξηση νοσηλειών θα έρθει και η αύξηση διασωληνωμένων. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, η κάλυψη των ΜΕΘ φτάνει το 60% στη χώρα.

Δηλαδή όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρει ο καθηγητής, από τη στιγμή που 213 ΜΕΘ αποτελούν το 60%, το σύνολο των ΜΕΘ για τον κορονοϊό είναι 355. 

Την ίδια ώρα όπως προκύπτει από  ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι διαθέσιμες ΜΕΘ για κορονοϊό στη χώρα χθες, ήταν 348.

Ωστόσο το καίριο ζήτημα που εγείρεται σχετίζεται με την ελλειπή προετοιμασία της κυβέρνησης για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για το οποίο μάλιστα οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι πρόκειται να είναι ακόμα πιο απειλητικό.

Διότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η κυβέρνηση άφησε επτά ολόκληρους μήνες χωρίς προετοιμασία, και οι κλίνες ΜΕΘ παρέμειναν κοντά στις 350.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…