Απρέπεια από το Υπουργείο Πολιτισμού – Ούτε στεφάνι στην κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά

Την ώρα της κηδείας η Λίνα Μενδώνη βρισκόταν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στη συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

ζορμπα

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του Υπουργείου Πολιτισμού να μην στείλει στεφάνι στην κηδεία της πρώην Υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά η οποία έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης.

Η αρχαιολόγος και περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα σχολίασε το γεγονός κάνοντας λόγο για θεσμική απρέπεια: «Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έστειλε στεφάνι στην κηδεία της πρώην Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Ταιριαστό για το ήθος και το ύφος της κ. Μενδωνη το domnatio memoriae σε όποιον δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο δαχτυλάκι της, αλλά τα Υπουργείο είναι οργανισμοί του δημοσίου, δεν μπορούν να δρουν με βάση τα γούστα του εκάστοτε προσωρινού ενοίκου.Θεσμική απρέπεια λέγεται».

Ο αποχαιρετισμός έγινε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, ιδιαίτερα όταν ακούστηκαν τα αγαπημένα της τραγούδια όπως «Σε πότισα ροδόσταμο», «Αθανασία», «Ακορντεόν», «Πως να σωπάσω μέσα μου» και «Summertime in Prague».