Αποχωρούν οι αγρότες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει και αποχωρούν οι αγρότες των Μαλγάρων που έφτασαν στην πόλη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

5895d9f41dc5245e238b4a95

Οι αγρότες έκλεισαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τρακτέρ και πέρασαν μπροστά από το Δημαρχείο και μπήκαν στην οδό Τσιμισκή, απ’ όπου και θα συνεχίσουν προς τα διόδια των Μαλγάρων για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.

Τονίζεται ότι μέσω της σημερινής κινητοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, έκλεισαν η Λεωφόρος Νίκης, η οδός Εθνικής Αμύνης, η οδός Παύλου Μελά και ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που προκαλεί αύξηση της κίνησης στους άλλους δρόμους της πόλης και καθυστερήσεις.

Σημειώνεται πως στις 18.00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών», όλοι οι κινητοποιημένοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Υπενθυμίζεται πως επ’ αόριστον αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα παραμένει για έκτη ημέρα η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή, μόνο μέσω των παρακαμπτήριων οδών.

Από το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών.

Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για τον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας, ενώ το Σάββατο συνεδριάζουν συνάδελφοί τους από τα χωριά των Βοοίου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να αποφασίσουν τη δράση τους.