Αποτυχία του Μαδούρο στην Βενεζουέλα – Χιλιάδες περνούν στην Κολομβία για να βρουν φαγητό…

Περισσότεροι από 35.000 κάτοικοι της Βενεζουέλας διέσχισαν τα σύνορα με την Κολομβία για να μπορέσουν να προμηθευτούν ήδη πρώτης ανάγκης.

57836f541dc5248f2a8b4754

Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να τα ανοίξει για 12 ώρες. όνο μέσα στις πρώτες δύο ώρες 6.000 άνθρωποι είχαν περάσει στο κολομβιανό έδαφος συρρέοντας στα σούπερ μάρκετ.

«Έκλαιγα καθώς διέσχιζα τη γέφυρα όταν είδα το πλήθος του κόσμου. Είναι απίστευτο ότι όλη η Βενεζουέλα θέλει να έρθει εδώ, σε αυτή τη γειτονική χώρα, για να πάρουν όσα δεν μπορούν εκεί. Κάθε μέρα υπάρχουν όλο και λιγότερα πράγματα» δήλωσε μια κάτοικος της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το euronews, τα σούπερ μάρκετ κατακλύστηκαν από ανθρώπους που αγόραζαν βασικά είδη, όπως ρύζι, λάδι και αλεύρι, τα οποία είναι εξαιρετικά ακριβά στη χώρα τους λόγω των ελλείψεων.

«Είναι ανακούφιση να μπορούμε να έρθουμε εδώ για να πάρουμε πράγματα, φάρμακα, που δεν μπορούμε να βρούμε εκεί» δήλωσε μια γυναίκα από τη Βενεζουέλα.

Οι πολίτες της Βενεζουέλας που θέλουν να περάσουν στην Κολομβία από τμήμα των συνόρων που έχει κλείσει χρειάζονται ειδική άδεια.

Όμως, καθώς τα αγαθά στη χώρα τους εξαντλούνται και η τιμή τους είναι ούτως ή άλλως απαγορευτική, πολλοί διασχίζουν τα σύνορα παράνομα.