Newsroom

Newsroom

Αποτροπιασμός της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για τις ρατσιστικές επιθέσεις

Την ώρα που η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλστρομ επισκεπτόταν την Αθήνα και εξέφραζε τον αποτροπιασμό της…

Την ώρα που η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλστρομ επισκεπτόταν την Αθήνα και εξέφραζε τον αποτροπιασμό της για τα ρατσιστικά κρούσματα βίας στη χώρα, μία ακόμη κακοποίηση νεαρού μετανάστη έβλεπε το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ένας 20χρονος Σύρος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από πέντε μαυροφορεμένους άνδρες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στα ιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου».

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη, λίγες μόλις ώρες αφού έγινε γνωστό πως δράστες χαράκωσαν στο πρόσωπο 14χρονο Αφγανό.

Τα παραπάνω συνέβαιναν ενώ η Μάλστρομ συναντιόταν στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και δήλωνε ανήσυχη της για τα περιστατικά βίας κατά μεταναστών στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η ευρωπαία επίτροπος εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση κατά του 14χρονου Αφγανού και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

«Το ζήτημα αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τα γεγονότα στη Μανωλάδα φωνάζουν ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αποτελεί γόνιμο έδαφος για λαϊκιστικά και ξενοφοβικά κινήματα, στα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κερδίσουν τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων. Γνωρίζω ότι υπάρχει σχέδιο νόμου προς ψήφιση που υπάρχει ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και θα είναι σημαντικό εργαλείο, η ρίζα όμως του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική κρίση», τόνισε.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…