Newsroom

Newsroom

Αποτροπιασμός από τους καλλιτέχνες για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Σύσσωμοι οι καλλιτέχνες εκφράζουν την οργή τους, με δηλώσεις τους στo documento, για την προκλητική απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη

lignadis4 1

Οι πόρτες της φυλακής σύντομα θα ανοίξουν για να βγει έξω ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για δύο βιασμούς, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 12 ετών. Ωστόσο, λίγο μετά έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του Λιγνάδη για να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

Η τελευταία εξέλιξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο, που με δηλώσεις τους στο Documento, σχολίασαν καυστικά την αποφυλάκιση του [ρ’ωην καλλιτεχνικού διευθυντή

Σπύρος Χατζηαγγελάκης : Μαύρη ημέρα για τη δικαιοσύνη

«Μαύρη ημέρα για τη δικαιοσύνη», χαρακτήρισε μιλώντας στο documento.gr ο ηθοποιός Σπύρος Χατζηαγγελάκης την προκλητική απόφαση να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του ενόχου για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Χάρης Τζωρτζάκης : Απόφαση – ντροπή για την έδρα

«Μετά, από αυτή την απόφαση νομίζω πως πρέπει να ανασταλεί και η απόλυση του από το Εθνικό Θέατρο και να τον κάνουνε πάλι καλλιτεχνικό διευθυντή, μέχρι το Εφετείο. Αυτό αξίζει σε αυτή τη χώρα» σχολίασε σκωπτικά ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Χάρη Τζωρτζάκη:

«Μετά, από αυτή την απόφαση νομίζω πως πρέπει να ανασταλεί και η απόλυση του από το Εθνικό Θέατρο και να τον κάνουνε πάλι καλλιτεχνικό διευθυντή, μέχρι το Εφετείο. Αυτό αξίζει σε αυτή τη χώρα.

Να έχει έναν καταδικασμένο για βιασμούς ανηλίκων στο Εθνικό Θέατρο. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάνε αυτή τη στιγμή. Τι άλλο να πούμε; Είναι ντροπή της έδρας. Αν δεν ήταν οι ένορκοι θα ήταν αθώος αυτή τη στιγμή.

Ούτε δικαιοσύνη, ούτε κράτος, εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε. Ανεχόμαστε να μας κυβερνάνε οι επιχειρηματίες και οι φίλοι τους.

Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση είναι και επίσημα ένα κράτος βιαστών.»

Δώρα Χρυσικού: Μαύρη ημέρα η σημερινή – Η κοινωνία είναι απέναντι

«Είναι μία μαύρη ημέρα η σημερινή. Πρόκειται για την απόλυτη ντροπή» σχολίασε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού

«Είναι μία μαύρη ημέρα η σημερινή. Πρόκειται για την απόλυτη ντροπή. Είναι μια ντροπιαστική απόφαση μετά την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Ζακ και μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα. Η κοινωνία είναι απέναντι. Το ”κοινό περί δικαίου αίσθημα” δεν νιώθει δικαιωμένο.

Η κοινωνία πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια και τον αγώνα για να μην υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις στο μέλλον. Οφείλουμε να ακούμε τα θύματα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτή η απόφαση να μας κάνει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε.

Ο Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων. Μην αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό. Μην τους κάνουμε το χατίρι. Ο Λιγνάδης είναι βιαστής με απόφαση δικαστηρίου».

Βάσια Παναγοπούλου: Νιώσαμε σοκ μόλις ακούσαμε την τελική απόφαση, ντροπή τους

«Σοκ είναι αυτό που νιώσαμε όταν ανακοινώθηκε η τελική απόφαση για αυτή την ιστορία που μας έχει συγκλονίσει και μας έχει τραυματίσει βαθιά» σχολίασε η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου, μιλώντας στο documento.gr σχετικά με την προκλητική απόφαση

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Βάσιας Παναγοπούλου :

«Σοκ είναι αυτό που νιώσαμε όταν ανακοινώθηκε η τελική απόφαση για αυτή την ιστορία που μας έχει συγκλονίσει και μας έχει τραυματίσει βαθιά. Καλούμαστε όλοι οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που είμαστε στον ίδιο χώρο να απολογηθούμε για αποφάσεις που αφορούν την ελληνική δικαιοσύνη.

Σαφώς, δεν μπορούμε να τις κρίνουμε, αλλά νιώθουμε βαθιά αγωνία για αυτό που συμβαίνει. Το ”κοινό περί δικαίου αίσθημα” δεν έχει ικανοποιηθεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους όσοι παίρνουν αποφάσεις.

Καθημερινά υπάρχουν άνθρωποι που κακοποιούνται, στιγματίζονται, πηγαίνουν φυλακή για πολύ μικρότερα πράγματα . Αυτό που έχει συμβεί προσβάλει το ”κοινό περί δικαίου αίσθημα”, είναι ντροπή».

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…