Newsroom

Newsroom

Λονδίνο: Σκελετός γυναίκας βρέθηκε 3 χρόνια μετά παρά τις καταγγελίες για μυρωδιά από «σάπιο κρέας»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων: «Μας είπαν ότι ερχόταν από τις αποχετεύσεις. Ήταν σαν κάτι να είχε σαπίσει. Όταν άνοιγες την πόρτα του σπιτιού σου έμπαιναν μέσα μικρά και μεγάλα έντομα. Ό,τι συνέβη ήταν φρικτό. Μας αγνόησαν».

AP22026408258225

O σκελετός της 61χρονης Sheila Seleoane, βρέθηκε πάνω στον καναπέ του σαλονιού της σχεδόν τρία χρόνια μετά – Οι γείτονες είχαν παραπονεθεί πάνω από 50 φορές τα τρία τελευταία χρόνια για έντονη μυρωδιά που θύμιζε «σάπιο κρέας» αλλά κανείς δεν είχε ευαισθητοποιηθεί.

Όλο αυτό το διάστημα κανένα συγγενικό της πρόσωπο δεν την είχε αναζητήσει ενώ οι γείτονές της είχαν διαμαρτυρηθεί τουλάχιστον 50 φορές στο δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου εξαιτίας των μυρωδιών του «σάπιου κρέατος» που ανάβλυζε από το σπίτι της αλλά και λόγω των  εντόμων που είχαν εμφανιστεί εκεί. Μια ένοικος, δήλωσε πως εκείνη την περίοδο ήταν έγκυος και η μυρωδιά την έκανε να αισθάνεται «σωματικά άρρωστη». Παράλληλα ο γιος της διαμαρτυρόταν συνεχώς για πονοκεφάλους.

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια και μετά από «βροχή καταγγελιών» από τη γειτονιά, πραγματοποιήθηκε τελικά έφοδος της αστυνομίας στο διαμέρισμα.

Οι αρχές βρέθηκαν ενώπιον ενός αποτρόπαιου θεάματος: Τα υπολείμματα του σκελετού της 61χρονης γυναίκας βρίσκονταν πάνω στον καναπέ του σαλονιού. Μάλιστα πολύ κοντά της βρίσκονταν ροζ μπαλόνια γενεθλίων. 

Μαρτυρίες γειτόνων

Οι γείτονες παρόλο που είχαν παραπονεθεί πάνω από 50 φορές σε διάστημα τριετίας για την έντονη μυρωδιά κανείς δεν είχε ευαισθητοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε μια ένοικος, «φαινόταν ότι απλώς δεν τους ένοιαζε. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2020 μας είπαν ότι η 61χρονη είχε βγει από το σπίτι. Για κάποιο χρονικό διάστημα η μυρωδιά εξαφανίστηκε. Ωστόσο μετά επανήλθε. Μας είπαν ότι ερχόταν από τις αποχετεύσεις. Ήταν σαν κάτι να είχε σαπίσει. Όταν άνοιγες την πόρτα του σπιτιού σου έμπαιναν μέσα μικρά και μεγάλα έντομα. Ό,τι συνέβη ήταν φρικτό. Μας αγνόησαν. Όταν έγινε το lockdown τηλεφωνούσαμε ξανά και ξανά χωρίς ανταπόκριση».

Όπως λέει η γυναίκα εκείνη την περίοδο ήταν έγκυος και η μυρωδιά την έκανε να αισθάνεται «σωματικά άρρωστη». Παράλληλα ο γιος της διαμαρτυρόταν συνεχώς για πονοκεφάλους.

Όταν η γυναίκα ρωτήθηκε για το αν είχε επαφές με την νεκρή γυναίκα αποκρίθηκε πως «ήταν κάπως “μοναχική”. Είχαμε τυπικές σχέσεις».

Μία άλλη γειτόνισσα που έμενε ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμα της νεκρής για πρώτη φορά έδειξε ανήσυχη το καλοκαίρι του 2019 όταν το διαμέρισμά της γέμισε μύγες και σκουλίκια. «Άρχισαν να μπαίνουν από το παράθυρο του σπιτιού μου τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε για περίπου ένα μήνα.Έκανε ζέστη, οπότε είχα ανοιχτό το παράθυρο και έπεφταν από κάπου. Γύριζα σπίτι και έβρισκα 30 με 50 νεκρές μύγες την ημέρα», τόνισε θέλοντας όμως να κρατήσει την ανωνυμία της.

«Για πρώτη φορά μίλησα στο σύλλογο τον Νοέμβριο του 2021. Και αυτό διότι κατάλαβα ότι είχε ανοίξει η πόρτα του μπαλκονιού τις πρώτες πρωινές ώρες. Γύρω γύρω υπήρχαν σκαλωσιές και ήμουν σίγουρη ότι είχε γίνει διάρρηξη. 

Μάλιστα μία γυναίκα που έμενε ακριβώς δίπλα στην 61χρονη δήλωσε πως αναγκάστηκε να βάλει μία πετσέτα κάτω από την πόρτα για να περιορίσει τη μυρωδιά που προερχόταν από το διαμέρισμα. 

«Είναι αηδιαστικό και είμαι σοκαρισμένη. Δεν την ήξερα πολύ καλά, αλλά μερικές φορές μου μάζευε τα γράμματά μου. Γύρισα από ένα ταξίδι στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019 όταν παρατήρησα μια φρικτή δυσοσμία στο κτίριο. Ήταν τόσο κακή μυρωδιά, έπρεπε να βάλω μια πετσέτα κάτω από την πόρτα», υπογράμμισε.

«Καλέσαμε επανειλημμένα τον σύλλογο κατοικιών γιατί ήταν περίεργο – το γραμματοκιβώτιό της ήταν γεμάτο και μπορούσα να δω από τα γράμματα ότι δεν πλήρωνε ενοίκιο. Τους τηλεφώνησα ξανά και είπα ότι δεν είχα δει αυτή την κυρία εδώ και μήνες. Η αστυνομία ήρθε αλλά είπε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν μετακομίσει από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η γυναίκα θα μπορούσε να είναι στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

«Όταν η αστυνομία έσπασε την πόρτα αποκαλύφθηκε αυτό που φοβόμουν όλη την ώρα. Δηλαδή ότι ήταν νεκρή. Μου είπαν ότι ήταν βρήκαν έναν σκελετό και μου ζήτησαν να επιβεβαιώσω την εθνικότητα της», είπε ακόμη.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως «στις 19:01 την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, η αστυνομία κλήθηκε σε ένα διαμέρισμα στο St Mary’s Road, στο Peckham. Είχαν εκφραστεί ανησυχίες για την ζωή μιας γυναίκας που έμενε στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Εν τέλει άνδρες της αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν το πτώμα μιας 61χρονης γυναίκας. Ο θάνατος της γυναίκας ερευνάται ως ανεξήγητος και δεν θεωρείται ύποπτος. Θα ετοιμαστεί φάκελος για τον ιατροδικαστή».

Με πληροφορίες από thesun.co.uk

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό