Newsroom

Newsroom

Αποσύρθηκε τροπολογία για καναλάρχες

Στην απόσυρση δυο τροπολογιών, η μια εκ των οποίων έδινε παράταση στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών για να πάρουν…

xrysochoidis 1

Στην απόσυρση δυο τροπολογιών, η μια εκ των οποίων έδινε παράταση στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών για να πάρουν άδεια για τις κεραίες που έχουν, απέσυρε τελικώς ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, έπειτα απο κοινό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η έτερη τροπολογία αφορούσε στον διορισμό απο το ΤΑΙΠΕΔ αξιολογητή του τροχαίου υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το αίτημα της απόσυρσης έθεσαν οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς. Για «δώρο στους καναλάρχες που τους δίνει παράταση μέχρι και το 2016 για την νομιμοποίηση αδειών κεραιών εκπομπής», έκανε λόγο ο Δ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας ότι η προθεσμία εκπνέει τον Μάρτη του 2014. «Έχετε δεσμευθεί για διαγωνισμό και όχι για τζάμπα άδειες για τους καναλάρχες. Φέρτε την ρύθμιση σε αυτό το νομοσχέδιο για το οποίο έχετε δεσμευθεί, όχι εν κρυπτώ και παραβύστω», πρόσθεσε.

«Φέρνετε τροπολογίες που απαλλάσσουν τους καναλάρχες, την στιγμή που ζητάμε να μην μπει το εισιτήριο των 24 ευρώ στα νοσοκομεία», είπε ο Ν. Μαριάς.

«Εξάρω και αναγνωρίζω την προσήλωσή σας στη νομιμότητα και τον κανονισμό της Βουλής», απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε: «δεν αποσύρονται γιατί δεν υπάρχουν τροπολογίες. Τελειώσαμε. Θέλω να είμαι σαφής: για μένα δεν υπάρχουν τέτοιες τροπολογίες».