Newsroom

Newsroom

Αποσύρουν το Aqua Maria

Καταγγελίες για ρήγμα στο σκαρί του πλοίου AQUA MARIA κάνουν από τις 9 Ιανουαρίου επιβάτες του. Το πλοίο είχε μείνει…

Καταγγελίες για ρήγμα στο σκαρί του πλοίου AQUA MARIA κάνουν από τις 9 Ιανουαρίου επιβάτες του. Το πλοίο είχε μείνει για πολλές ώρες δεμένο στο λιμάνι της Μύρινας της Λήμνου εξαιτίας ενός ρήγματος στο πίσω δεξιό μέρος, ακριβώς δίπλα από τον καταπέλτη και σε ύψος 1μ περίπου πάνω από τη επιφάνεια της θάλασσας. Μέλη του πληρώματος επανέφεραν την σχισμένη και στραβωμένη λαμαρίνα στη θέση της κύλησαν ένα μπάλωμα που σκέπασε το ρήγμα, το οποίο ήταν μεγέθους περίπου 0,5μ. λίγους μήνες νωρίτερα είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για ακόμα ένα ρήγμα. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ρήγμα στην πλώρη του πλοίου, όταν αυτό βρισκόταν στο Λαύριο.

Αυτά τα δύο ρήγματα έχουν προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Λήμνου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν με το συγκεκριμένο πλοίο. Το υπουργείο από την πλευρά του διέψευσε τις καταγγελίες μιλώντας στο www.koutipandoras.gr λέγοντας πως σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που διεξήχθη στο AQUA MARIA το πλοίο είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να εξυπηρετήσει την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή χωρίς να διατρέχει ο οποιοσδήποτε επιβάτης κάποιο κίνδυνο.

Παρ’ όλα αυτά, το πλοίο AQUA MARIA αποσύρεται από σήμερα 16 Ιανουαρίου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. Το υπουργείο Ναυτίλιας, βεβαίως, υποστηρίζει ότι η απόσυρση του πλοίου είναι για καθαρά τυπικούς λόγους ασφάλειας και πως ουδεμία σχέση έχει με το συμβάν του Σαββάτου (14/1/12) στο λιμάνι της Λήμνου.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…