Αποσύρονται από χορηγοί του σεξιστικού «συνεδρίου γονιμότητας» η ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Αποστάσεις από ΕΡΤ και ΑΠΕ μετά τη θύελλα αντιδράσεων

NewsRoom 13/06/2021 | 11:03

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, που πρόκειται να γίνει στα Ιωάννινα, 2 με 4 Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι «το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Λιβάνιος αναφέρει: «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα social media για το περιεχόμενο του συνεδρίου, ιδιαίτερα μετά το προωθητικό σποτ του, το οποίο έχει άκρως σεξιστικό και υποτιμητικό για την γυναίκα περιεχόμενο, καθώς παρουσιάζει τη γυναίκα ως αναπαραγωγικό μηχανισμό και αποκλείει από την οπτική του το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης.