Newsroom

Newsroom

Αποσύρθηκε από τις έρευνες για τη Ρωσία ο υπουργός Δικαιοσύνης του Τραμπ

Την απεμπλοκή του από κάθε έρευνα σχετικά με τυχόν παρεμβάσεις της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, Τζεφ Σέσιονς, μετά τις αποκαλύψεις ότι πριν τις κάλπες του Νοεμβρίου είχε δύο συναντήσεις με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.

58b88fd21dc5240b3c8b4827

Έρευνα από το FBI θα ζητήσουν οι Δημοκρατικοί που μετέχουν στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης απέκρυψε δύο συνομιλίες που είχε το 2016 με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ.

«Θα ζητήσουμε από το FBI και τις εισαγγελικές αρχές της Ουάσινγκτον να ξεκινήσουν άμεσα ποινική έρευνα για τις δηλώσεις αυτές» αναφέρεται στην επιστολή που απευθύνεται στον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας Τζέιμς Κόμεϊ και τον εισαγγελέα της Περιφέρειας της Κολούμπια Τσάνινγκ Φίλιπς.

Οι Δημοκρατικοί σημειώνουν ότι ενδέχεται να παραβιάστηκαν νόμοι όπως αυτοί που αφορούν τα αδικήματα της ψευδολογίας στο Κογκρέσο και της ψευδορκίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν είχε αναφερθεί, κατά την ακρόασή του στη Γερουσία για την ανάληψη του κυβερνητικού του πόστου, στις συναντήσεις που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ.

Αργότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι υπήρξαν συναντήσεις του κ. Σέσιονς με τον Ρώσο πρέσβη το 2016, όμως σε αυτές δεν συζητήθηκε τίποτε σχετικό με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ έγιναν με την ιδιότητά του ως γερουσιαστή, μέλους της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…