Αποστολόπουλος: «Kυβερνητικοί καλούν να μην τρώμε χταπόδια ενώ παρατάνε μωρά προσφύγων στην θάλασσα»

Με ένα σχόλιο στο twitter κατέδειξε την δήθεν «ανθρωπιά» που θέλουν να προβάλλουν στελέχη της κυβέρνησης απέναντι στα χταπόδια, τη στιγμή που δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία όταν η κυβέρνησή τους στέλνει παράνομα - και σε καθημερινή βάση - δεκάδες ανθρώπους πίσω στην προσωπική τους κόλαση.

iasonas apostolopoulos 2

«Την ώρα που οι κυβερνητικοί μας καλούν να μην τρώμε χταπόδια, το λιμενικό τους παρατάει μωρά προσφύγων στην θάλασσα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ιάσονας Απστολόπουλος μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Υπενθυμίζουμε πως το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας – και δικαιολογημένα – το ηθικό ζήτημα της κατανάλωσης χταποδιών, με ανησυχίες για το σχετικό ζήτημα να εκφράζονται ακόμη και από στελέχη της κυβέρνησης. Μεταξύ των “πλέον διακεκριμένων προσωπικοτήτων” οι οποίες τάχθηκαν αμέσως και ανυπερθέτως υπέρ της σωτηρίας των χταποδιών, ήταν η σύζυγος του πρωθυπουργού, κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως ο γνωστός διασώστης προσφύγων έχει υποστεί χυδαία στοχοποίηση από κυβερνητικά στελέχη και προσωπικές επιθέσεις που έφτασαν ακόμη και στις απειλές θανάτου, με αφορμή δηλώσεις του πως οι ελληνικές Αρχές πετούν πρόσφυγες στη θάλασσα.

Με φόντο τα παράνομα pushbacks που σπρώχνουν πίσω στη θάλασσα, την αβεβαιότητα και το θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες – ανάμεσά τους και βρέφη – ο Ιάσονας Αποστολόπουλος προχώρησε σε ένα εύστοχο σχόλιο.

Η ανάρτηση του Ιάσονα καταδεικνύει την δήθεν «ανθρωπιά» που θέλουν να προβάλλουν στελέχη της κυβέρνησης απέναντι στα χταπόδια, τη στιγμή που δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία όταν η κυβέρνησή τους στέλνει παράνομα – και σε καθημερινή βάση – δεκάδες ανθρώπους πίσω στην προσωπική τους κόλαση.

Ακολουθεί η ανάρτηση

«Την ώρα που οι κυβερνητικοί μας καλούν να μην τρώμε χταπόδια, το λιμενικό τους παρατάει μωρά προσφύγων στην θάλασσα. Η νέα έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι «στο Αιγαίο έχουν τεκμηριωθεί τουλάχιστον 147 pushbacks όπου 7000 άνθρωποι επιστράφηκαν βίαια αναμεσα τους και παιδιά! Κτηνωδία».