Αποστολή του "Προμηθέα" στις Οινούσσες (ΦΩΤΟ)

Σε μια περίοδο που η Τουρκία προκαλεί στο σύμπλεγμα των Οινουσσών, το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε προκειμένου να τονωθεί το ηθικό των κατοίκων, να προσθέσει το νησί στην περιοδεία προληπτικής ιατρικής του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας».

575ecd851dc5244b068b498c

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με πηγή στο ΓΕΝ, είναι η πρώτη φορά που πλοίο αυτού του προγράμματος, που εκτελείται εδώ και κάμποσα χρόνια από το Πολεμικό Ναυτικό, θα περάσει στο πλαίσιο αυτό από το νησί των Οινουσσών, προσδίδοντας μια επιπλέον συμβολική σημασία στο πέρασμα του «Προμηθέα» από το νησί αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού το πέρασμα στα νησιά θα γίνει από Δευτέρα 13 έως Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, με το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και την επιβαίνουσα διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, με την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου.

Η επιβαίνουσα Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, αποτελείται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (Χειρουργός, Καρδιολόγος, Παθολόγος, Γυναικολόγος, Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Οδοντίατρος, Ακτινολόγος και Μικροβιολόγος).

Το πρόγραμμα επισκέψεων του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» έχει ως εξής:

– 13 – 14 Ιουνίου Πλωμάρι ν. Λέσβου

– 15 Ιουνίου ν. Οινούσαι

– 16 Ιουνίου ν. Ψαρά

– 17 – 18 Ιουνίου Αγ. Κήρικος Ικαρίας

– 19 Ιουνίου ν. Φούρνοι



Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…