Αποστάσεις Σακελλαροπούλου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Τι ειπώθηκε ανάμεσα στην ΠτΔ και τον Νίκο Ανδρουλάκη στην πολυαναμενόμενη συνάντησή τους

5684686

Θετικά αποτιμά η Χαριλάου Τρικούπη τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος από ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τη δημόσια τοποθέτησή της έδειξε ότι ενστερνίζεται χωρίς περιστροφές την άποψη ότι η υπόθεση αφορά ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Η Χαριλάου Τρικούπη κρίνει ως ηχηρή και -σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη- την αναφορά της σε άμεση και χωρίς καθυστερήσεις διακρίβωση της αλήθειας σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ θεωρεί όχι μόνο ως υψηλού συμβολισμού αλλά και ως μήνυμα εφαρμογής δημοκρατικών πρακτικών την εξής φράση που χρησιμοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

«Για το θέμα αρμόδια εν προκειμένω είναι η Βουλή και η Εξεταστική Επιτροπή και η δικαιοσύνη στην οποία έχετε προσφύγει. Ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ενώπιον των αρχών και η επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και να αποφέρει καρπούς το συντομότερο. Οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφεραν στο documentonews.gr πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, η συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και η συζήτησή τους, πέρα από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αφορούσε τα εθνικά θέματα, ζητήματα διεθνή, τον πόλεμο στην Ουκρανία κ.ά.

Πάντως, οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι οι δημόσιες δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την υπόθεση των υποκλοπών κινήθηκαν θεσμικά με τους περιορισμούς των αρμοδιοτήτων που θέτει ο ρόλος της. Παράλληλα, όμως η Χαριλάου Τρικούπη διαβλέπει ότι είναι πιο προωθημένες από τις αντίστοιχες που είχε κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο. Και τότε είχε αναδείξει ότι η τήρηση της νομιμότητας και η διαφάνεια της κρατικής δράσης δεν συνιστά μόνον εγγύηση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά τον πιο κρίσιμο δείκτη της ποιότητας της δημοκρατίας μας ενώ είχε σημειώσει ότι στην εφαρμογή της η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικότητας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη το μεσημέρι της Τετάρτης (21.9.2022), η Χαριλάου Τρικούπη κρίνει ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας ουσιαστικά την χωρίς χρονοτριβή ολοκλήρωση των διαδικασιών στην κατεύθυνση της διακρίβωσης της αλήθειας. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας».

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…