Αποστάσεις Σακελλαροπούλου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Τι ειπώθηκε ανάμεσα στην ΠτΔ και τον Νίκο Ανδρουλάκη στην πολυαναμενόμενη συνάντησή τους

5684686

Θετικά αποτιμά η Χαριλάου Τρικούπη τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος από ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τη δημόσια τοποθέτησή της έδειξε ότι ενστερνίζεται χωρίς περιστροφές την άποψη ότι η υπόθεση αφορά ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Η Χαριλάου Τρικούπη κρίνει ως ηχηρή και -σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη- την αναφορά της σε άμεση και χωρίς καθυστερήσεις διακρίβωση της αλήθειας σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ θεωρεί όχι μόνο ως υψηλού συμβολισμού αλλά και ως μήνυμα εφαρμογής δημοκρατικών πρακτικών την εξής φράση που χρησιμοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

«Για το θέμα αρμόδια εν προκειμένω είναι η Βουλή και η Εξεταστική Επιτροπή και η δικαιοσύνη στην οποία έχετε προσφύγει. Ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ενώπιον των αρχών και η επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και να αποφέρει καρπούς το συντομότερο. Οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφεραν στο documentonews.gr πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, η συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και η συζήτησή τους, πέρα από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αφορούσε τα εθνικά θέματα, ζητήματα διεθνή, τον πόλεμο στην Ουκρανία κ.ά.

Πάντως, οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι οι δημόσιες δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την υπόθεση των υποκλοπών κινήθηκαν θεσμικά με τους περιορισμούς των αρμοδιοτήτων που θέτει ο ρόλος της. Παράλληλα, όμως η Χαριλάου Τρικούπη διαβλέπει ότι είναι πιο προωθημένες από τις αντίστοιχες που είχε κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο. Και τότε είχε αναδείξει ότι η τήρηση της νομιμότητας και η διαφάνεια της κρατικής δράσης δεν συνιστά μόνον εγγύηση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά τον πιο κρίσιμο δείκτη της ποιότητας της δημοκρατίας μας ενώ είχε σημειώσει ότι στην εφαρμογή της η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικότητας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη το μεσημέρι της Τετάρτης (21.9.2022), η Χαριλάου Τρικούπη κρίνει ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας ουσιαστικά την χωρίς χρονοτριβή ολοκλήρωση των διαδικασιών στην κατεύθυνση της διακρίβωσης της αλήθειας. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας».

Εξοργιστικό «ξέπλυμα» σε Λύτρα από τον ποινικολόγο και υποψήφιο με τη ΝΔ Σπύρο Ρομποτή: «Ήταν η κακιά η ώρα, δεν είμαστε όλοι Σουηδοί» (video)

Ρομποτής Λύτρα

Εξοργιστικό «ξέπλυμα» σε Λύτρα από τον ποινικολόγο και υποψήφιο με τη ΝΔ Σπύρο Ρομποτή: «Ήταν η κακιά η ώρα, δεν είμαστε όλοι Σουηδοί» (video)

Αδιανόητες ατάκες για τον Απόστολο Λύτρα ακούστηκαν πάλι στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, αυτή τη…

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

InCollage 20240619 151003453

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

«Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το πόσο εύκολα παίρνουμε τη μεριά του θύτη», τονίζει ο…

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καίει κοντά σε εργοστάσια και σπίτια – Οι πρώτες εικόνες

φωτιά Βάρης

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καίει κοντά σε εργοστάσια και σπίτια – Οι πρώτες εικόνες

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Βάρης - Κορωπίου