Αποστάσεις από τους "Παραιτηθείτε" κρατά ο "μικρός" Καραμανλής

Στην πολυσυζητημένη σημερινή συγκέντρωση της κίνησης «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε κομματική εκδήλωση ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την εκδήλωση αυτή.

5760eba71dc524ee488b476e

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα το καθενός να εκφράζει την άποψή του με ειρηνικό και συντεταγμένο τρόπο, και παράλληλα είναι υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει την αντιπολίτευσή της στη Βουλή και όπου επιτάσσουν οι θεσμοί.

Ωστόσο, σημείωσε πως υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που μολονότι δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, διαφωνεί με το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα και δεν εκφράζεται από την κίνηση «Παραιτηθείτε», και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η αντιπολίτευση δεν πρέπει να κάνει πολιτική στα πεζοδρόμια. Αυτό, άλλωστε, το έχουμε πληρώσει ακριβά. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η αντιπολίτευση υπερασπίζεται την αρχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας όπου υπερισχύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι και όχι το ακατέργαστο θυμικό του μαινόμενου πλήθους».

Όπως ανέφερε, η εκτόνωση του δικαιολογημένου θυμού είναι αναγκαία όταν γίνεται ειρηνικά, νόμιμα και συντεταγμένα, ωστόσο θα ήταν καλό να μείνει μακριά από κόμματα, μία αναφορά που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις απόψεις που έχει εκφράσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα στελέχη του κόμματος, που έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε εξάλλου, απαντώντας στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ίδιος «γιατί εμείς δεν πρέπει να αντιδρούμε στις πλατείες και τα πεζοδρόμια με την ίδια ορμή που το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του;», πως αυτό που διαφοροποιεί τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είναι η «διάκριση μεταξύ πεζοδρομίου και νομιμότητας».