Newsroom

Newsroom

Απορρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης ένας στους τρεις Αμερικανούς

Για τους περισσότερους από μας, το πράγμα πλέον είναι σαφές: Η καταγωγή του ανθρώπου εντοπίζεται στους πιθήκους, όπως ορίζει η…

evolution

Για τους περισσότερους από μας, το πράγμα πλέον είναι σαφές: Η καταγωγή του ανθρώπου εντοπίζεται στους πιθήκους, όπως ορίζει η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης, και μάλιστα αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά γύρω του, θα βρει και πολλές ομοιότητες των ανθρώπων με τους πιθήκους – όχι τόσο εμφανισιακά, όσο από άποψης συμπεριφοράς.

Όμως η θεωρία του Δαρβίνου φαίνεται πως δεν τους πείθει όλους. Έρευνα του Pew Research Center σε 1.983 Αμερικανούς έδειξε ότι ένας στους τρεις απορρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης από τους πιθήκους, επιμένοντας πως οι άνθρωποι υπάρχουν με την παρούσα μορφή τους από την αρχή του χρόνου, καθώς έτσι τους έπλασε ο Θεός – κόντρα σε κάθε επιστημονική ανακάλυψη, ασφαλώς.

Όπως θα περίμενε κανείς, το ποσοστό των Αμερικανών που δεν πιστεύουν στη θεωρία της εξέλιξης είναι πολύ μεγαλύτερο στις τάξεις των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών (μόνο το 43% αποδέχεται τη θεωρία του Δαρβίνου, όταν το 2009 το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 54%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι περίπου ένας στους τέσσερις Αμερικανούς, σύμφωνα με την έρευνα, ασπάζεται μία… συμβιβαστική θεωρία: Ότι ο άνθρωπος ναι μεν εξελίχθηκε, όπως και άλλα είδη, αλλά υπό τις οδηγίες ενός υπέρτατου όντος…