Newsroom

Newsroom

Απορρίφθηκε το παλαιστινιακό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Για μία ψήφο απορρίφθηκε το παλαιστινιακό ψήφισμα σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του…

Για μία ψήφο απορρίφθηκε το παλαιστινιακό ψήφισμα σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, καθώς έλαβε 8 ψήφους υπέρ και δύο κατά (υπήρξαν και πέντε αποχές), ενώ χρειαζόταν τουλάχιστον 9 ψήφους.

Το ψήφισμα υποστήριξαν η Γαλλία, η Κίνα, η Ρωσία, η Αργεντινή, η Χιλή, η Ιορδανία, το Λουξεμβούργο και το Τσαντ. Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ καταψήφισαν, ενώ η Νότια Κορέα, η Λιθουανία, η Νιγηρία και η Ρουάντα απείχαν.

Το κείμενο περιελάμβανε μία ειρηνευτική συμφωνία εντός δώδεκα μηνών και την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη πριν από το τέλος του 2017. Ωστόσο, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, υποστήριξε πως «το ψήφισμα ενθαρρύνει τις διαιρέσεις και όχι ένα συμβιβασμό».

Ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ντελατρέ εξέφρασε την απογοήτευση του Παρισιού για την απόρριψη του σχεδίου ψηφίσματος, όμως τόνισε ότι «η δική μας ευθύνη είναι να προσπαθήσουμε ξανά, πριν να είναι πολύ αργά».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…