Απορρίφθηκε το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας

Στην 60η ημέρα απεργίας πείνας, έχει εμφανίσει οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

κουφοντίνας

Το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, μετά και τη σχετική εισήγηση – πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας που επίσης είχε προτείνει την απόρριψη, ως προ το αίτημα επαναμεταγωγής στο Κ. Κ. Κορυδαλλού ως μη νόμιμο. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 60η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ έχει εμφανίσει οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Οι δικαστές αποδέχτηκαν την εισαγγελική εισήγηση που ήταν απορριπτική και στα δύο σκέλη του αιτήματος του απεργού πείνας, κάτι που περίμεναν οι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, οι δικηγόροι που κατέθεσαν τα αιτήματα. 

Στο σκεπτικό απορρίφθηκαν ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς «το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα και δικαιοδοσία να εξετάσει τέτοιου είδους αιτήματα».

Κατά την Εισαγγελέα Λαμίας έπρεπε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, ενώ όσον αφορά το δεύτερο αίτημα περί ακύρωσης της απόφασης της κ. Νικολάου θα έπρεπε να κηρύξει το δικαστήριο εαυτόν αναρμόδιο καθώς «η εν λόγω απόφαση αποτελεί ατομική διοικητική πράξη με αρμόδια να την κρίνουν τα Διοικητικά Δικαστήρια».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…