Απορρίφθηκε το αίτημα για εξέταση Κυριάκου – Ντόρας στη δίκη της Siemens

Στην απόρριψη του αιτήματος για κλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, ώστε να καταθέσουν για τις χορηγίες που δέχτηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, προχώρησε η Έδρα.

5a043feb1dc52431478b46fc

Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γιάννης Μαντζουράνης, με αιτιολογικό ότι οι καταθέσεις των δύο πολιτικών δεν θα εισφέρουν κάτι στη δίκη.

Υπενθυμίζεται ειδικότερα πως η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, ισχυριζόμενη ότι οι δυο μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την κατηγορία. Κατά την κρίση της τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύουν απλά την γενικότερη στάση της Siemens σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο πρόεδρος «από την κατάθεση της κ. Τσάκαλου δεν προκύπτει ότι η εξέτασή τους αναμένεται να συμβάλει στη διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμένους, ούτε στην αποδόμησή τους».

Η διαδικασία, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Τσάκαλου, συνεχίζεται με την κατάθεση του Κυριάκου Μικέ, πρώην υπαλλήλου στο λογιστήριο της ελληνικής Siemens, κατά το χρονικό διάστημα 1990-2009.

Ο μάρτυρας, όπως και η κ. Τσάκαλου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα αμνηστείας που εφάρμοσε η εταιρεία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων».

Τι είπε ο Μαντζουράνης

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία και τους τρυφερούς βλαστούς της» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαντζουράνης ενώ ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο με την πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσάκαλου.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης συμπλήρωσε ότι τα περίφημα τηλεφωνικά κέντρα ήταν αξίας 137 χιλιάδων ευρώ ενώ τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προκαταβολή για αυτά λίγες ημέρες αφού έφυγε ο κ. Χριστοφοράκος από τη Siemens, τον Δεκέμβριο του 2007. Εξόφλησε δε μετά την έφοδο του Εισαγγελέα στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας, τον Μάιο του 2008.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…