Απορημένο το παγκόσμιο με τους γονείς της Στέενκαμπ-"Ικανοποιημένοι" από την ποινή του Πιστόριους

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε στο παγκόσμιο, το άκουσμα της σκανδαλώδους  ελαφριάς ποινής που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους για…

reeva steenkamp1 570

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε στο παγκόσμιο, το άκουσμα της σκανδαλώδους  ελαφριάς ποινής που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, η παγκόσμια κοινή γνώμη μένει ξανά άφωνη, εξαιτίας της αντίδρασης των ίδιων των γονέων του θύματος που δηλώνουν «ικανοποιημένοι» με την ποινή φυλάκισης των 5 ετών που επιβλήθηκαν στο Πιστόριους, που λίγο έως πολύ μεταφράζονται από 10 έως μάξιμουμ 18 μήνες κάθειρξης!

Η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ επανέλαβε σήμερα ότι είναι “ικανοποιημένη” με την ποινή των πέντε ετών φυλάκισης η οποία επιβλήθηκε στον Οσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της κόρης της, προσθέτοντας ότι δεν επιζητεί την εκδίκηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

“Η ποινή μάς ικανοποιεί απολύτως. Πρέπει να πληρώσει για ό,τι έκανε ακόμη και αν δεν επιζητούμε εκδίκηση, ή κάτι, ή να υποφέρει για τις αναπηρίες του, αλλά την ίδια στιγμή, είμαστε ικανοποιημένοι που κατανοεί τώρα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις αν κάνεις τέτοια πράγματα…δεν μπορείς να σκοτώσεις κάποιον έτσι”, δήλωσε η Τζούν Στέενκαμπ στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV. “Δεν θέλουμε εκδίκηση, θέλουμε μία δίκαιη τιμωρία που να λαμβάνει υπ΄όψιν τις αναπηρίες του”, δήλωσε η μητέρα της Ρίβα στο πλευρό τους συζύγου της.

“Μόνο ο Οσκαρ ξέρει εάν αυτή η ποινή είναι αποδεκτή γιά αυτόν. Εχω τη δική μου εκτίμηση για την υπόθεση αυτή. Αλλά αποδεχόμαστε την απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα”, δήλωσε ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο πατέρας της Ρίβα.

“Δεν είναι όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι, αλλά πρέπει να ζήσουμε”, πρόσθεσε η μητέρα της. Μετά την ανακοίνωση της ποινής του Οσκαρ Πιστόριους χθες, ο θείος του δήλωσε εξ ονόματός του ότι η οικογένεια “αποδέχεται την απόφαση”. Από την πλευρά του ο πατέρας του θύματος δήλωσε “πολύ ικανοποιημένος”.

Κατά την έξοδο από το δικαστήριο, μία από τους συνηγόρους του Πιστόριους, η Ροξάν Ανταμς, δήλωσε ότι είναι πιθανόν ότι θα παραμείνει στη φυλακή για δέκα μήνες και στη συνέχεια θα αποφυλακισθεί και θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…