Newsroom

Newsroom

Αποψίλωση του Ταμείου Υγειονομικών καταγγέλλουν οι γιατροί

Στο χειρότερο δυνατό επίπεδο βρίσκονται οι υπηρεσίες που παρέχει το ΤΣΑΥ (Ταμείο Υγειονομικών) του οποίου η βιωσιμότητα είναι αμφίβολη. Τις…

2035876 0

Στο χειρότερο δυνατό επίπεδο βρίσκονται οι υπηρεσίες που παρέχει το ΤΣΑΥ (Ταμείο Υγειονομικών) του οποίου η βιωσιμότητα είναι αμφίβολη.

Τις διαπιστώσεις αυτές κάνουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), τονίζοντας ότι η αποψίλωση του Ταμείου από το προσωπικό και  ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός του, ευθύνονται για τη φθίνουσα πορεία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Είναι καθήκον και προτεραιότητα», τονίζουν, «να εμποδίσουμε τη παραπέρα αποψίλωση και αποδυνάμωση του Ταμείου, να καταγγείλουμε σε κάθε τόνο και με κάθε μέσο τη μέχρι σήμερα απαράδεκτη πολιτική, που έχει οδηγήσει το Ταμείο μας στη σημερινή του κατάσταση και να προχωρήσουμε μαζί με όλους τους φορείς Υγειονομικών, σε συνεργασία με τους φορείς Νομικών και Μηχανικών, σε κάθε αναγκαία διοικητική και νομική ενέργεια για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, την αναζήτηση ευθυνών και την προστασία της περιουσίας και της βιωσιμότητας του Ταμείου»