Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλoςς

Βγαίνει από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

5a6224e91dc52458268b456a 1

Για ακόμη μια φορά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο για τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR-M1, αποφυλακίζεται.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του άλλοτε μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, επικαλέστηκαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η πρώτη αποφυλάκιση και η επιστροφή στη φυλακή

Το Μάιο του 2017, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε, ύστερα περίπου από πέντε και πλέον χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Λίγους μήνες μετά την έξοδό του από τη φυλακή και ενώ είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη και να δηλώσει πως δεν έβαλε ποτέ του δάχτυλο στο μέλι, ούτε και δωροδοκήθηκε, πέρασε ξανά την πύλη του Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 19 ετών. 

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2017, το πρώην «κεφάλι» του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή καθώς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες».

Η μόνη διαφοροποίηση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σε σχέση με το πρώτο είναι το ποσό που εκτιμάται ότι δόθηκε ως «μίζα» για την επίμαχη αγορά. Το παρόν δικαστήριο προσδιόρισε τα παράνομα χρήματα που κατευθύνθηκαν στον πρώην υπουργό και τον άλλοτε συνεργάτη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο σε συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ έναντι των 40 εκατ. ευρώ, που είχε δεχθεί με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.  

Πριν την αποφυλάκισή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο των φυλακών και το Ιπποκράτειο καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Υποβλήθηκε και σε εγχείριση bypass.

Τα 200.000 ευρώ της αποφυλάκισης του περασμένου Μαΐου

Κατά την πρώτη του αποφυλάκιση απορίες δημιούργησε το πώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να συγκεντρώσει την εγγύηση   των 200.000 ευρώ της αποφυλάκισής του.

Αν και η ερώτηση για το που βρήκε τα χρήματα της εγγύησης για να αποφυλακιστεί εκνεύρισε όσο τίποτε άλλο τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο δικηγόρος του έδωσε απάντηση.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε ο Γιάννης Νικολάου, δεν ήταν φίλοι αυτοί που συγκέντρωσαν το ποσό αλλά απλοί πολίτες. «Γνωρίζετε πως οι δικηγόροι κρατούν επτασφράγιστο το μυστικό», είπε ερωτώμενος για την προέλευση των χρημάτων, ωστόσο αποκάλυψε πως «δεν είναι φίλοι του αυτοί που έδωσαν τα 200.000 ευρώ είναι απλοί πολίτες».

Ο ίδιος ενημέρωσε πως τα τελευταία χρήματα που χρειάστηκαν για την αποφυλάκιση δόθηκαν από φίλο του Τσοχατζόπουλου.

«Τα 3.000 ευρώ όμως τα έδωσε φίλος του. Το ζήτημα που τέθηκε χθες, το έλυσε φίλος του, νομικό πρόσωπο».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…