Newsroom

Newsroom

Απόπειρα αυτοκτονίας 12 μαμάδων για να πάρουν τα παιδιά τους άσυλο

Η σοκαριστική είδηση έρχεται από την Αυστραλία, όπου δώδεκα μητέρες, αιτούσες πολιτικό άσυλο, αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν με την ελπίδα να γίνουν…

female refugee

Η σοκαριστική είδηση έρχεται από την Αυστραλία, όπου δώδεκα μητέρες, αιτούσες πολιτικό άσυλο, αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν με την ελπίδα να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους από τις αρχές ως ορφανά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sydney Morning Herald, οι γυναίκες κρατούνταν στο κέντρο υποδοχής της Νήσου των Χριστουγέννων, που ανήκει στην Αυστραλία και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν έμαθαν ότι θα μεταφερθούν σε άλλά κέντρα υποδοχής, στη νήσο Ναουρού ή στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, όσοι φθάνουν με πλοίο στη χώρα μετά τις 19 Ιουλίου 2013 δεν θα μπορούν να επανεγκατασταθούν στην Αυστραλία, ανεξαρτήτως αν είναι αυθεντικοί πρόσφυγες ή όχι και θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης ή θα εγκαθίστανται σε νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Τζέικομπ Βαργκέζε, δικηγόρος που εκπροσωπεί συνολικά 72 μωρά που «ζητούν» άσυλο, δήλωσε ότι μία από τις γυναίκες προσπάθησε να απαγχονιστεί, ενώ οι άλλες έκοψαν τις φλέβες τους με γυαλί.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, όταν ερωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του για το περιστατικό σχολίασε ότι είναι οδυνηρό, αλλά η κυβέρνησή του δεν θα υποκύψει σε «ηθικό εκβιασμό». «Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να λένε ‘αν δεν με δεχτείτε ως μόνιμο κάτοικο, θα προκαλέσω κακό στον εαυτό μου’», είπε ο κ. Άμποτ στο Channel Nine.

Περισσότερα από 1.100 παιδιά κρατούνται σε κέντρα υποδοχής, περιλαμβανομένων 208 στο Ναούρου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συμβουλίου Προσφύγων της Αυστραλίας.
Η πολιτική του κ. Άμποτ σχετικά με τους αιτούντες άσυλο δέχεται έντονες επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την επιστροφή αιτούντων άσυλο στις πατρίδες τους και τη μη επαρκή εξέταση του αιτήματός τους.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…