Newsroom

Newsroom

Απονομή του Μεταλλίου "Δημόκριτος" του ΔΠΘ στη Japan Tobacco International

Η JTI τιμήθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Μετάλλιο του Πανεπιστημίου «Δημόκριτος» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

591d8cf31dc524e0058b458c

Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης παρέδωσε το Μετάλλιο του Πανεπιστημίου και το Ψήφισμα της Συγκλήτου στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JTI στην Ελλάδα κύριο Edoardo Voletti.

Σύμφωνα με το Ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε ο Πρύτανης του ΔΠΘ, η εταιρεία τιμήθηκε για τη διαχρονική παρουσία της στις καπνοπαραγωγικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει και στηρίζει τον ελληνικό καπνό, καθώς επίσης και για την υποστήριξη του ερευνητικού έργου του πανεπιστημίου με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στο Δήμο Μύκης, ο οποίος βρίσκεται σε μια ορεινή και αγροτικά μειονεκτική περιοχή της Θράκης.

Ευχαριστώντας τον Πρύτανη του ΔΠΘ, ο κ. Voletti αναφέρθηκε στο μήνυμα του Προέδρου της JTI Δυτικής Ευρώπης κ. Βασίλη Βωβού μεταφέροντας τις ευχαριστίες του για την τιμή προς την εταιρεία καθώς και τα συγχαρητήριά του για τη διαρκή προσφορά του Πανεπιστημίου στην ελληνική περιφέρεια και σε ολόκληρη τη χώρα.

Για την απονομή του Μεταλλίου, ο κ. Voletti δήλωσε: «Το Μετάλλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποτελεί μεγάλη τιμή για την JTI. Συνιστά επιβράβευση για το πρόγραμμα που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας στο Δήμο Μύκης. Επιπλέον, τιμά τη μακρόχρονη συνεργασία της JTI και των αγροτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από όπου προμηθευόμαστε υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια. Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση, καθώς και την ευρύτερη συνεισφορά μας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής επένδυσης της JTI.

Πιστεύουμε ότι, για τη βιωσιμότητα του κλάδου είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα αντικειμενικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Η οικοδόμηση συνεργασιών πάνω σε αυτά τα θεμέλια μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά οφέλη και μας τιμά ιδιαίτερα η σημερινή αναγνώριση ενός τέτοιου παραδείγματος».

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των επιμελητηρίων και άλλων τοπικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι του κλάδου παραγωγής και μεταποίησης του καπνού.Πετρούπολη: Απίστευτο ξύλο μεταξύ κατοίκων – Πλακώθηκαν για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων (vid)

Πετρούπολη

Πετρούπολη: Απίστευτο ξύλο μεταξύ κατοίκων – Πλακώθηκαν για δομή ασυνόδευτων ανηλίκων (vid)

Υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των κατοίκων στην Πετρούπολη με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια μεταξύ τους

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

InCollage 20240723 140629828

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σκληρή απάντηση σε Ολλανδό ερευνητή που προβλέπει μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα – «Είναι ερασιτέχνης»

«Βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει», τονίζει ο σεισμολόγος, Γ. Παπαδόπουλος

Καύσωνας τέλος: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

καιρός αεροχείμαρρος

Καύσωνας τέλος: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Πτώση της θεοκρασίας θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα όμως να επιστρέφει δυναμικά…

Γιατρός απαντάει στα «νταηλίκια» Άδωνι – «Τσάμπα, δεν σπούδασε κανείς, κανέναν!»

γιατρος

Γιατρός απαντάει στα «νταηλίκια» Άδωνι – «Τσάμπα, δεν σπούδασε κανείς, κανέναν!»

«Τσάμπα δεν σπούδασε κανένας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό», τονίζει ο γιατρός Γιάννης Νάσιος απευθυνόμενος…