Newsroom

Newsroom

Απομάκρυνση διοικητών των ΔΕΚΟ με εντολή Σαμαρά

Την απομάκρυνση των διοικητών των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο…

larko

Την απομάκρυνση των διοικητών των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και το προσωπικό των εταιρειών τους ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, κ. Αναστάσιου Μπαράκου, διότι δεν εφάρμοσε τις διατάξεις των νόμων, που προβλέπουν μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από το χρόνο έναρξης ισχύος τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ζητήθηκε σήμερα η παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, κ. Αναστάσιου Μπαράκου, διότι δεν εφάρμοσε τις διατάξεις των νόμων, που προβλέπουν μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από το χρόνο έναρξης ισχύος τους. Η ανάγκη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων επισημάνθηκε και με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του 2012».

Να σημειωθεί η ΛΑΡΚΟ προχώρησε σε αυξήσεις αμοιβών του προσωπικού με το επιχείρημα της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγή.