Το απόλυτο ρεζίλεμα για ένα «ανυπάκουο» Πρόεδρο

Το πολιτικό μίσος επικρατεί σε όλη την Αμερική  

trump1 Medium 1

Τις επόμενες ώρες ο κ. Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αναδειχθεί στον πρώτο Πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπεται για δεύτερη φορά, με βαρύ -είναι η αλήθεια- κατηγορητήριο. 

Ο ηγέτης της υπερδύναμης κατηγορείται ότι ενθάρρυνε την εισβολή των ακροδεξιών στο Καπιτώλιο, πριν από μία εβδομάδα. Πρόκειται για μία πολύ βαριά κατηγορία, που παραπέμπει σε πραξικόπημα. Διότι τι άλλο παρά πραξικόπημα είναι η εισβολή οπλισμένων πολιτών σε ένα Κοινοβούλιο. Όταν αλωθεί ο «Ναός της Δημοκρατίας», οποιουσδήποτε κράτους, πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας.

-Η εισβολή, ως γνωστό, των ακροδεξιών οπαδών του προέδρου των ΗΠΑ, προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων υποστηρικτών του και ενός αστυνομικού, που προσπάθησε να σταματήσει τους επίδοξους πραξικοπηματίες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν εξέφρασε ακόμα τη λύπη του και δεν τηλεφώνησε στις οικογένειες των νεκρών, όπως έπραξαν ήδη ο αντιπρόεδρος Πενς και ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν, επικοινωνώντας με συγγενείς του νεκρού αστυνομικού.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είχε ξεκινήσει η ψηφοφορία, την οποία αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή. Δεν αναμένουμε μεν εκπλήξεις, αλλά έχει σημασία να καταμετρήσουμε πόσοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του κ. Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, οπότε σίγουρα θα παραπέμψουν τον Πρόεδρο για να δικαστεί από τη Γερουσία.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι τι θα πράξουν οι γερουσιαστές. Στη Γερουσία έχουν ακόμα την πλειοψηφία μέχρι την ορκωμοσία οι Ρεπουμπλικάνοι. Από τις 20 Ιανουαρίου θα την έχουν οι Δημοκρατικοί.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Μιτς Μακόνελ, που είναι Ρεπουμπλικάνος, τις τελευταίες ώρες ομιλεί πολύ αρνητικά για τον κ. Τραμπ και φαίνεται ότι σκέφτεται να αδράξει την ευκαιρία της παραπομπής για να πετάξει τον σημερινό πρόεδρο από το Κόμμα και την πολιτική. Διότι αν καταδικαστεί ο κ. Τραμπ δεν θα μπορεί να συμμετέχει ξανά στις πολιτικές και κομματικές διαδικασίες.

Σε ότι αφορά όλες αυτές τις πληροφορίες για πραξικοπήματα και λοιπά “fake news”, πρόκειται για βλακείες των ψεκασμένων οπαδών του κ. Τραμπ. Επειδή τους παρακολουθώ, έχω να μαρτυρήσω ότι πρόκειται για επαγγελματίες ψεύτες. Το βράδυ της Τρίτης παρακολούθησα μία συζήτηση κατά την οποία οι Έλληνες οπαδοί του Προέδρου, υποστήριζαν ότι τα άρματα μάχης έφτασαν στην Ουάσιγκτον και το πρωί θα εμφανίζονταν γύρω από το Λευκό Οίκο για να υποστηρίξουν την παραμονή του κ. Τραμπ στην εξουσία. Και πανηγύριζαν. Συγνώμη που θα το γράψω, αλλά πρόκειται για ψυχασθένεια.

-Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη των μελών της Εθνικής Φρουράς και κάποιων τανκς γίνεται για λόγους εθνικής ασφάλειας και για να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως τα τραγικά επεισόδια στο Καπιτώλιο. Μέχρι την ορκωμοσία θα φτάσουν στην πόλη 20 χιλιάδες εθνοφρουροί. Πρωτόγνωρα πράγματα, αλλά δυστυχώς αναγκαία διότι οι οπαδοί του κ. Τραμπ αποτελούν εθνική απειλή.

Ήδη δόθηκε εντολή στα μέλη της Ε.Φ. να οπλοφορούν καθώς περιπολούν στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας. Αυτή η απόφαση δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης επειδή οπαδοί του κ. Τραμπ έκαναν γνωστή την απόφασή τους να επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον και να σταματήσουν την ορκωμοσία.

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όχι μόνο τώρα, αλλά από τον Ιανουάριο του 2017 όταν ανέλαβε την προεδρία ο κ. Τραμπ. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν είχαν πάντα αυτή την αίσθηση ότι ο πρόεδρος θα ήθελε να έχει τις εξουσίες του Βλαντιμίρ Πούτιν, του Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου της Κίνας. Οι δυο πρώτοι εκλέγονται με νοθεία και εκλογικές απάτες και ο τρίτος αποφασίζει ο ίδιος και το κόμμα -τρόπος του λέγειν- ψηφίζει. Είναι αυταρχικός, είναι και ρατσιστής και πολλά άλλα παρόμοια.

Και σε ότι αφορά την Ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο, αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος φιλότουρκος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Θα αποκαλυφθεί η πραγματική σχέση του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι δήλωσε πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας ότι ο πρόεδρος συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και «πρέπει να φύγει».

Η κ. Πελόσι, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό του κ. Τραμπ, δήλωσε ότι «ξέρουμε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποκίνησε αυτήν την εξέγερση, αυτήν την ένοπλη στάση εναντίον της χώρας μας».

Πρέπει, είπε, να καταστεί υπόλογος για την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

«Πρέπει να φύγει», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής. «Είναι ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος για το έθνος που όλοι μας αγαπούμε».

Πρόκειται για πολύ σκληρές κουβέντες που δεν είναι συνηθισμένες στην Αμερική. Αλλά πλέον το στοιχείο του «πολιτικού μίσους» είναι κυρίαρχο στη χώρα. Σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, χώρισε οικογένειες, αλλά το χειρότερο είναι ότι άφησε νεκρούς στα σκαλοπάτια του αμερικανικού Καπιτωλίου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Πρόεδρος Τραμπ ζήτησε την Τετάρτη από τον αμερικανικό λαό, απ’ όλους τους πολίτες αυτοσυγκράτηση. Δεν γνωρίζουμε αν το έκανε με την καρδιά του ή επειδή το απαίτησαν οι νομικοί του σύμβουλοι. Ούτε ξέρουμε αν θα έχει επιρροή στους οπαδούς του.

Ζήτησε λοιπόν απ’ όλους να βοηθήσουν να μειωθούν εντάσεις. Τους ζήτησε να …ηρεμήσουν. Αντιστέκεται, ανακοίνωσε, στη βία οποιουδήποτε είδους.

Σημειώνει ότι υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, ζητά να μην υπάρξει βία. ΟΧΙ παραβάσεις, λέει, και ΟΧΙ βανδαλισμοί.

Δεν λέω… Είναι μία καλή ανακοίνωση, την κατάλληλη στιγμή. Όμως, ο φανατικός άνθρωπος, αυτός που έχει «ποτίσει» τη ψυχή του με μίσος, δεν ακούει κανένα. Ούτε τον αρχηγό του, που στην περίπτωση αυτή είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: hellasjournal.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…