Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος τελικά δεν διώκονται για τη Novartis – Το απόλυτο πολιτικό βατερλό

Καμία από τις κατηγορίες δεν αφορά την υπόθεση της Novartis - Απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου

DSC 0071

Απέτυχε η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis. Τόσο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διώκονται για άλλα πράγματα προκειμένου η κυβέρνηση να συντηρεί το αφήγημα περί «σκευωρίας» Novartis.

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο. Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν αποτελεί απλά μια τεράστια νίκη για την ερευνητική δημοσιογραφία αφού τόσο ο εκδότης του Documento, όσο και όλοι οι δημοσιογράφοι που διώκονταν, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Αποτελεί την ξεκάθαρα απόδειξη ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι απολύτως υπαρκτό.

Κι αυτό γιατί  ούτε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ούτε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  που παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, θα δικαστούν για κάποιο αδίκημά τους στην υπόθεση Novartis.

Όπως αποφάνθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο η παραπομπή της Ε. Τουλουπάκη αποφασίστηκε, επειδή δεν διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή το φάκελο της δικογραφίας που σχηματίστηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Έφη Χριστοδουλοπούλου η οποία αφορούσε «τη μη τιμολόγηση φαρμάκων δύο φορές για το 2015» την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, γεγονός που σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο αποτελεί κατάχρηση εξουσίας. Αναφορικά με την Ε. Τουλουπάκη αποφασίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία κατάχρηση εξουσίας σε ότι αφορά τις δικαστικές πράξεις κατά τη διερεύνηση των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Αντίστοιχα, αναφορικά με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι πρέπει να παραπεφθεί στο Δικαστήριο για φερόμενες πιέσεις στις οποίες έχει υποπέσει, οι οποίες στηρίζονται σε κατηγορίες ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, «με πρόθεση» με πρόθεση παρενέβη στα καθήκοντα της Ε. Τουλουπάκη, ώστε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς «να διαπράξει την άδικη πράξη της κατάχρησης εξουσίας με την εν γνώσει της παράλειψη δίωξης», αναφορικά με την υπόθεση της μήνυσης που κατατέθηκε για την καταγγελλόμενη μη τιμολόγηση φαρμάκων επί υπουργίας Π. Κουρουμπλή.

Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «παρενέβη στο έργο της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη», την οποία «παρότρυνε με απειλές» όταν αυτή διερευνούσε την τέλεση αξιόποινων πράξεων σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και «της υπέδειξε με φορτικότητα συγκεκριμένο δικονομικό χειρισμό της υπόθεσης, ήτοι την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις όπως της δήλωσε».

Επίσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι «με πρόθεση και κατά παράβαση των υπηρεσιακών καθηκόντων του, ως ασύμβατο με αυτά, παρενέβη στο έργο της Εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου. Ειδικότερα παρότρυνε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την τότε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Ράικου, Αντεισαγγελέα Εφετών, η οποία ενεργούσε προκαταρκτική εξέταση» αναφορικά με την υπόθεση της Novartis να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Βέβαια, στην επιστολή παραίτησης που είχε εκδώσει όταν παραιτήθηκε από τη θέση της η Ε. Ράικου είχε κάνει λόγο αναφορικά με την υπόθεση Novartis πως πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο….

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορείται επίσης ότι παρενέβη στο έργο του τότε Οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου σε δύο υποθέσεις. Η μια αφορά καταγγελλόμενες πιέσεις προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα σε βάρος του Γιώργου Παπαχρήστου και η δεύτερη στηρίζεται σε φερόμενες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου εναντίον του Π. Αθανασίου προκειμένου να «περατωθεί τάχιστα ο έλεγχος» αναφορικά με όσους συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Λουξεμοβούργου, Μ. Βρετανίας και των 65 cd των εμβασμάτων του εξωτερικού, ενώ φέρεται να παρενέβη στο έργο του Οικονομικού Εισαγγελέα «σχετικά με υποθέσεις που αφορούσαν ιδιοκτήτες ΜΜΕ, καναλάρχες και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Τέλος, η παραπομπή του Δ. Παπαπαγγελόπουλου βασίστηκε και στο ότι «παρενέβη επανειλημμένα στο έργο» του Π. Αθανασίου για υποθέσεις που αφορούσαν τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Συμπέρασμα: Καμία από τις κατηγορίες δεν αφορά την υπόθεση της Novartis. Το σκάνδαλο όπως αποδεικνύεται μέσω του βουλεύματος είναι απολύτως υπαρκτό και τα κατηγορητήρια στημένα και σαθρά. Η συνέχεια σε λίγο στο documentonews.gr.

Όλα τώρα ξεκινούν.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…