Απόλυτη ταύτιση Μητσοτάκη και ακροδεξιών στα Σκόπια για τη συμφωνία

Ολοένα και πιο εμφανής γίνεται ημέρα με την ημέρα η ταύτιση της ρητορικής του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτήν των ακροδεξιών εθνικιστών στα Σκόπια.

5b20ff0b1dc5247c608b45ae 1

Οι εθνικιστές στην πΓΔΜ και συγκεκριμένα του κόμματος VMRO με πρωτεργάτη τον πρόεδρό τους Χριστιάν Μίτσκοσκι χαρακτηρίζουν ταπεινωτική για τα Σκόπια τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για το όνομα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ ο οποίος όχι μόνο έδιωξε κακήν κακώς μετά από λίγα λεπτά τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ αλλά χαρακτήρισε και αυτός ως ταπεινωτική τη συμφωνία. Μάλιστα, τόνισε πως «τα παίρνουν όλα οι Έλληνες».

Από τη δική μας πλευρά, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ιστορικά συμφωνία για το «Μακεδονικό» πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του».

Το ίδιο έλεγαν και οι εθνικιστές στα Σκόπια για το δικό τους πρωθυπουργό.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ως κοινό δίαυλο επικοινωνίας με τους ακροδεξιούς του VMRO το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να διαμορφώνουν με… «υπόγειο» τρόπο μια κοινή γραμμή. Μια ρητορική με στόχο να μειώσουν τη σπουδαιότητα της συμφωνίας για να εξυπηρετήσουν και να χαϊδέψουν τα αυτιά του εθνικιστικού ακροατηρίου τους.

«Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μία κακή συμφωνία. Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ο Χριστιάν Μίτσκοσκι, πρόεδρος του ακροδεξιού VMRO-DPMNE δήλωσε: «Το VMRO-DPMNE δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις αρχές του και δεν θα υποστηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος».

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

marina satti xr

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

Να λειάνει τη διαμαρτυρία της Μαρίνας Σάττι την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ…