Newsroom

Newsroom

Απόλυτη σύγχυση για τα τεστ: Μπέρδεψαν τον κόσμο με τις χθεσινές ανακοινώσεις

Ακόμη προσπαθούν να βγάλουν άκρη οι πολίτες μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις

ap testr 1

Η απόλυτη σύγχυση επικρατεί από χθες το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση της κ. Παπαευαγγέλου, αλλά και της υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ότι οι εμβολιασμένοι που εντοπίζονται θετικοί από rapid test, δεν θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τη νόσηση με PCR.

H δήλωση προκάλεσε πολλά περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα έλυσε αφού μέχρι πρότινος η σύσταση προς όποιον εντοπιζόταν θετικός ήταν να επιβεβαιώνει την κατάστασή του κάνοντας μοριακό έλεγχο. 

Ο ΕΟΔΥ επανήλθε σήμερα με αναλυτικότερες οδηγίες, εν μέσω του πάνδημου αιτήματος για δωρεάν PCR τεστ, το οποίο απορρίπτει μετά βδελυγμίας η κυβέρνηση, στέλνοντας ουσιαστικά τους πολίτες στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Διαβάστε εδώ τις οδηγίες που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ σχετικά με τη διενέργεια των τεστ. 

Ούτε και αυτές οι οδηγίες του ΕΟΔΥ όμως έκαναν τους πολίτες σοφότερους, καθώς πουθενά δεν εξηγείται το πώς θα μπορεί κανείς να βγάλει πιστοποιητικό νόσησης χωρίς να κάνει PCR. Την ίδια στιγμή είναι δεκάδες οι αναφορές πολιτών στα social media, αλλά και στο τηλεφωνικό κέντρο του koutipandoras.gr, ότι είναι αδύνατο να επικοινωνήσει κανείς με τον ΕΟΔΥ τηλεφωνικά. 

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στις 2 Δεκεμβρόυ, τη στιγμή δηλαδή που αναμενόταν η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, η πλατφόρμα του ΕΟΔΥ αφαίρεσε τη δυνατότητα απόκτησης βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου από όσους δεν είχαν διάγνωση μέσω… PCR.

Από την πλευρά του, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, εγκάλεσε σε έντονο ύφος την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο έγιναν οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, είναι επειδή η κυβέρνηση «δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προμήθειες για αντιδραστήρια στα Κέντρα Υγείας, ειδικά στην περιφέρεια».

Σε διαδοχικές του αναρτήσεις σημειώνει και εκείνος με τη σειρά ότι «δεν κατάλαβα ποιος ποτέ πρέπει να κάνει μοριακό η ράπιντ τεστ. Μάλλον να αποθαρρύνουν τον κόσμο να κάνει, θέλουν. Κι έπειτα νομίζουν πως έτσι δεν συμβάλλουν στη σύγχυση;», ενώ στη συνέχεια έγραψε σχετικά με τις κυβερνητικές ευθύνες:

«Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω αυτό που ακούω από διάφορες πηγες και κυκλοφορεί, όπως μου λένε, ήδη και στο διαδίκτυο. Η κυβερνηση “αποτρέπει” όσους έχουν βγει θετικοί με ράπιντ τεστ να κάνουν μοριακό προς επιβεβαίωση γιατί δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προμήθειες για αντιδραστήρια στα Κέντρα Υγείας, ειδικά στην περιφέρεια.
Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο πρόκειται για καραμπινάτη εγκληματική συμπεριφορά — όχι απλά για αμέλεια — που αγγίζει φυσικά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι κατ’ επανάληψη λάθος εκτιμήσεις του ότι η πανδημία πλησίαζε στο τέλος της οδήγησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είτε σε μη πραγματοποίηση είτε σε ακυρωση παραγγελιών με στόχο την εξοικονόμηση πόρων εκεί που δεν επρεπε.»

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ