Aπόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας από τον Γιάννη Οικονόμου για τη συνέντευξη Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην επίμονη προσπάθεια να κρύψει τον πρωθυπουργό και τις βαριές ευθύνες του από την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Star Channel.

5656264

Παράφραση της παροιμίας «εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι» θυμίζει η κυβερνητική αντίδραση στη συνέντευξη Τσίπρα και όσα είπε για τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αντικαθιστώντας το βόδι με τη… γίδα με την οποία έχει πιαστεί στην πλάτη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, στο φόντο των αποκαλύψεων του Documento για τη λίστα των παρακολουθήσεων με επίκεντρο το Μέγαρο Μαξίμου και ενορχηστρωτή του παρακράτους τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Eιδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην επίμονη προσπάθεια να κρύψει τον πρωθυπουργό και τις βαριές ευθύνες του από την αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη μετά τη συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Star Channel.

Κατά την συνέντευξή του, ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είναι ένοχος που δεν απαντάει εδώ και τέσσερις μήνες, κάνοντας λόγο για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ευθέως απαντήσεις για το εάν υπάρχει πολιτικός από τους 33 που αποκάλυψε το Documento την περασμένη Κυριακή που να παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

«Γιατί κρύβεται και δεν απαντά ο Μητσοτάκης; Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Στις πόσες συμπτώσεις καίγεται ο κ. Μητσοτάκης; Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται, οι ένοχοι κρύβονται» ανέφερε συγκεκριμένα ο Α. Τσίπρας.

Στην αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στα λεγόμενα Τσίπρα, ο Γιάννης Οικονόμου είχε το θράσος να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «κράτος δικαίου και δημοκρατία με συμπτώσεις και ενδείξεις δεν υπάρχει, πάντως» επιχειρώντας να διαστρέψει απολύτως την πραγματικότητα. Αφού κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για την λίστα του αίσχους των παρακολουθήσεων Predator που αποκάλυψε το Documento, επιχείρησε να «χρεώσει» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποτιθέμενη λειτουργία ενός άλλου λογισμικού, και μάλιστα, για την παρακολούθηση Μητσοτάκη!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις στα όσα έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στο Documento για τις αποκαλύψεις που κάνουν τον γύρο του κόσμου και των διεθνών ΜΜΕ, ζητώντας μάλιστα από την εφημερίδα και τον Α. Τσίπρα να κάνουν τη δουλειά που δεν αφήνουν να κάνει τη Δικαιοσύνη!

Απέδειξε, για μία ακόμα φορά, πως για να κρύψει τον Κυρ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, είναι διατεθειμένος να φτάνει συνεχώς σε νέα χαμηλά. Όμως ο φόβος και η ενοχή του δεν κρύβονται πια.

Αναλυτικά τη δήλωση Οικονόμου για την συνέντευξη Τσίπρα:

Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι το πολιτικό του άγχος έχει μετατραπεί σε εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί οτι σε συνέντευξη 33 λεπτών αναφέρθηκε 22 φορές στον Πρωθυπουργό. Παράλληλα επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα. Υιοθέτησε απολύτως τις «λίστες» του κ. Βαξεβάνη, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει από τον φίλο του, εκδότη του Documento, να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. Με την ίδια λογική, θα μπορούσε κάποιος να χρεώσει στον ίδιο τον κ. Τσίπρα το κακόβουλο λογισμικό Pegasus, που απόψε παραδέχθηκε ότι λειτουργούσε επί των ημερών του και θύμα του, όπως έχει δημοσιευθεί, έπεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κράτος δικαίου και δημοκρατία με συμπτώσεις και ενδείξεις δεν υπάρχει, πάντως.

Επιπλέον, επανέλαβε το ψέμα ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν μόλις χθες, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια. Τη στιγμή μάλιστα που η τιμή λιανικής, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη και της Πορτογαλίας κατά 6%. Χώρες οι οποίες αποτελούσαν σημείο αναφοράς για τον κ. Τσίπρα. Οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους τη στήριξη του κράτους, που προέρχεται στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της από τη φορολόγηση των υπερκερδών στην πηγή κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να στηρίξει τα ψέματά του, ο κ. Τσίπρας παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέχρι σήμερα η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει επιβάλλει 90% φόρο στα υπερκέρδη κι ότι το τελικό ποσόν δεν υπολογίστηκε από την Κυβέρνηση, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, αλλά από την ίδια τη ΡΑΕ. Εφθασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει την κυβέρνηση για την αύξηση των επιτοκίων, λες και δεν βλέπει τι γίνεται παντού στον κόσμο. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα «χτυπήσει τα νταούλια» και θα τα αλλάξει όλα «με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Και στο απόγειο του κρεσέντο του, προέβαλε ως μόνη εναλλακτική την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαρουφάκη. Η μόνη πρόταση του κ. Τσίπρα είναι η ανακύκλωση της αποτυχίας και της αθλιότητας. Η Ελλάδα άλλαξε και ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία να την βυθίσει στην ανυποληψία και την παρακμή.

Πηγή: Documentonews

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…