Απολύθηκε ο δικαστής που ασελγούσε σε βάρος του πεντάχρονου γιου του

Εκτός δικαστικού σώματος τίθεται αμετακλήτως ο 49χρονος πρωτοδίκης διοικητικών Δικαστηρίων, Ε.Π. ο οποίος υποχρέωνε -σύμφωνα με τη δικογραφία- τον τότε…

paiderastis 2

Εκτός δικαστικού σώματος τίθεται αμετακλήτως ο 49χρονος πρωτοδίκης διοικητικών Δικαστηρίων, Ε.Π. ο οποίος υποχρέωνε -σύμφωνα με τη δικογραφία- τον τότε μόλις πέντε χρόνων γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Ο πρώην πλέον δικαστικός λειτουργός εξέτισε την εξαετή ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε στις φυλακές Χαλκίδας. Είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2012 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και σε τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το δέκατο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση».

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν το 2001 η πρώην σύζυγός του Ε.Π. κατάθεσε εναντίον του μήνυση για αποπλάνηση του ανηλίκου παιδιού τους. Ο πρώην πρωτοδίκης υποχρέωνε τον πεντάχρόνο, τότε, γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος, να του ικανοποιεί τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων, πως αν δεν δεχόταν «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικώς (με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ.), να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Μετά από την καταδίκη του άσκησε αναίρεση στο ‘Αρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του, ενώ, στην συνέχεια, ζήτησε από τον ‘Αρειο Πάγο την επανάληψη της ποινικής διαδικασίας, αλλά το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, απέρριψε και πάλι την αίτησή του. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο πρώην δικαστικούς λεπτουργός υποστήριξε πως υπήρξε σκευωρία της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, προσθέτοντας πως το παιδί του αντιμετωπίζει προβλήματα αντιληπτικής ανικανότητας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στην απόφαση της Ολομέλειας πως μετά από την αμετάκλητη ποινική καταδίκη του σε κάθειρξη έξι ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια, η «τυχόν παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και θα καθιστούσε αδύνατη την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων». Γι’ αυτό κι έκρινε πως πρέπει να παυθεί οριστικώς, ενώ απέρριψε το αίτημα του πρώην πρωτοδίκη να ανασταλεί η διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), στο οποίο έχει προσφύγει με το αιτιολογικό πως δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ακυρώσει ή να αναιρέσει απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…