Newsroom

Newsroom

Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΒΙΚΗ»

Μετά από δύο χρόνια απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΒΙ.Κ.Η είναι πλέον άνεργοι και αναμένουν την  διαδικασία πλειστηριασμού για να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους. 

λουκέτο

Οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας, είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μιας και την τελευταία τους μισθοδοσία είχαν λάβει πριν δύο μήνες. Η εταιρία προχώρησε τελικά στην απόλυση όλων των υπαλλήλων της στις 19 Μαρτίου, μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας, που έβγαλε απόφαση για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙΚΗ.

Πλέον οι εργαζόμενοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και περιμένουν να υπάρξει ενδιαφερόμενος αγοραστής για να καταφέρουν να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων.
Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…