Newsroom

Pandora Newsroom

Απόλυση φωτορεπόρτερ από το IΝΤΙΜΕ: Καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Δεύτερη απόλυση από το πρακτορείο INTIME εντός τριών μηνών καταγγέλλεται από τους συναδέλφους τους και το συνδικαλιστικό τους όργανο.

721321371837921391823

Μόλις τον Μάιο δόθηκε ένας εργατικός αγώνα για την ακύρωση της απόλυσης ενός φωτορεπόρτερ από το πρακτορείο INTIME και σε μικρό χρονικό διάστημα η εταιρία προχωρά σε μια ακόμη απομάκρυνση ενός συναδέλφου.

Όπως καταγγέλλεται από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, αυτή η απόλυση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων μεθοδεύσεων του πρακτορείου να διώξει εργαζόμενους που θεωρεί αντιδραστικούς ή ακριβούς και να τους αντικαταστήσει με νέους φωτορεπορτερ ή πρακτικάριους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΦΕ τονίζει πως «αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι είναι αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή εργασία και όχι απολύσεις και τσακισμένα δικαιώματα».

Παράλληλα, διεκδικεί την επαναπρόσληψη των δύο απολυθέντων συναδέλφων τους και την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εργοδοσία του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου INTIMEnews προχώρησε εκ νέου σε απόλυση συναδέλφου μέλους της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Είναι πρόκληση της εργοδοσίας να απολύει έναν εργαζόμενο όταν στο ίδιο πρακτορείο έγινε εκδικητική απόλυση ενός άλλου συναδέλφου για συνδικαλιστική δραστηριοποίηση, πριν από τρεις μήνες. Απόλυση που ξεσήκωσε τον κλάδο των ΜΜΕ και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλαπλές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και καταγγελίες από σωματεία του κλάδου.

Αυτή η απόλυση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων μεθοδεύσεων του πρακτορείου να διώξει εργαζόμενους που θεωρεί αντιδραστικούς ή ακριβούς και να τους αντικαταστήσει με νέους φωτορεπορτερ ή πρακτικάριους. Δηλαδή με φθηνότερο, πιο ευέλικτο και εν τέλη πιο «ψαρωμένο» προσωπικό, έτοιμο να δεχτεί το μπλοκάκι, το 6ήμερο, τα 600 ευρώ, τις βενζίνες και τα σέρβις από την τσέπη τους. Είναι βέβαιο πώς αυτή η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί, εάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζί με την ΕΦΕ δεν βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας όλου του κλάδου, εάν δεν κινηθούν στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας, των συγκροτημένων συλλογικών, εργατικών δικαιωμάτων τους, της εφαρμογής της απόφασης της ΓΣ της 30/06 για εφαρμογή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αυτή η κατάσταση φέρνει στο προσκήνιο, το αίτημα που έχουν οι ταξικές δυνάμεις να φύγουνε οι εργοδότες από τα σωματεία μας. Δεν μπορεί να συνυπάρχει ο εργαζόμενος κι αυτός που τον διώχνει στην ίδια ένωση. Είναι ξεκάθαρο πως τα συμφέροντά μας και τα δικά τους είναι διαμετρικά αντίθετα.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στην ΕΦΕ, κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του, ανυπεράσπιστος απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας, ιδιαίτερα σήμερα, που λόγω της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι είναι αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή εργασία και όχι απολύσεις και τσακισμένα δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

• Να επιστρέψουν και οι δύο συνάδελφοι στην θέση τους τώρα με αύξηση μισθών και αποζημίωση βενζινών και σέρβις των ιδιοκτητών μέσων.

•Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.

•Να φύγουν όλοι οι εργοδότες από την ΕΦΕ τώρα.

•Άμεση σύγκληση ΓΣ για να διαγραφεί από την ΕΦΕ ο εργοδότης του Intime για αντικαταστατική συμπεριφορά.

Ξεκινά απόψε: Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στις 12-13-14 Ιουνίου στην Ακαδημία Πλάτωνος

anaireseis 2026 FB EVENT BANNER athens 02 scaled 1

Ξεκινά απόψε: Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στις 12-13-14 Ιουνίου στην Ακαδημία Πλάτωνος

πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναζητήσεις, συζητήσεις, δυνατή μουσική και χειραφετητικός πολιτισμός

Ιράν: «Κοντά» σε μνημόνιο κατανόησης με τις ΗΠΑ-Να μη διακινδυνεύουν εικασίες επί του περιεχομένου του καλεί τα ΜΜΕ ο Αμπάς Αραγτσί

AP26117196579990

Ιράν: «Κοντά» σε μνημόνιο κατανόησης με τις ΗΠΑ-Να μη διακινδυνεύουν εικασίες επί του περιεχομένου του καλεί τα ΜΜΕ ο Αμπάς Αραγτσί

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε σε μια ανάρτησή του στο X ότι το…

Οι Προτάσεις μας

Έρευνα αλλάζει τα δεδομένα για τις οικόσιτες γάτες: Μπορούν να μεταφέρουν πολλές ασθένειες αν κρατήσουν μια συγκεκριμένη συνήθεια

pexels tranmautritam 4961908 1

Έρευνα αλλάζει τα δεδομένα για τις οικόσιτες γάτες: Μπορούν να μεταφέρουν πολλές ασθένειες αν κρατήσουν μια συγκεκριμένη συνήθεια

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερες από 174.000 γάτες σε 88 χώρες και κατέληξαν σε…

«Εμπορικούς περιορισμούς» επικαλείται η ΣΤΑΣΥ για την άρνηση να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό

3879152

«Εμπορικούς περιορισμούς» επικαλείται η ΣΤΑΣΥ για την άρνηση να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό

Χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο απάντησε η ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία των διοργανωτών του Athens Pride.

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικοί 2026: Πότε βγαίνουν οι πίνακες κατάταξης και πότε ξεκινούν οι προσλήψεις αναπληρωτών 2026-2027

pexels pavel danilyuk 8423008

ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικοί 2026: Πότε βγαίνουν οι πίνακες κατάταξης και πότε ξεκινούν οι προσλήψεις αναπληρωτών 2026-2027

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο πότε θα είναι έτοιμοι οι νέοι πίνακες και πώς θα…

Κακοκαιρία στην Αττική: Βροχές και κεραυνοί σε Μενίδι και Θρακομακεδόνες – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία

Κακοκαιρία στην Αττική: Βροχές και κεραυνοί σε Μενίδι και Θρακομακεδόνες – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να διαρκέσει έως αργά το απόγευμα, με κατά τόπους καταιγίδες…

Μετά τις Πανελλήνιες 2026: ΕΠΑΛ, κατατακτήριες ΑΕΙ, ΙΕΚ και gap year – Όλες οι εναλλακτικές για όλους & όλες

pexels yankrukov 8197508

Μετά τις Πανελλήνιες 2026: ΕΠΑΛ, κατατακτήριες ΑΕΙ, ΙΕΚ και gap year – Όλες οι εναλλακτικές για όλους & όλες

Είτε τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, είτε οι στόχοι σας άλλαξαν στην πορεία, υπάρχουν…

Θρίλερ με εξαφάνιση γυναίκας στα Χανιά – Που εντοπίστηκε τελευταία φορά το σήμα του κινητού της

omonia 1296x864 1

Θρίλερ με εξαφάνιση γυναίκας στα Χανιά – Που εντοπίστηκε τελευταία φορά το σήμα του κινητού της

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο έπειτα από την ενεργοποίηση του Missing Alert από το «Χαμόγελο…

Μόρια Πανελλήνιες 2026: Πώς υπολογίζονται με τους νέους συντελεστές βαρύτητας ανά τμήμα

EK Panellinies Panelladikes 1

Μόρια Πανελλήνιες 2026: Πώς υπολογίζονται με τους νέους συντελεστές βαρύτητας ανά τμήμα

Η διαδικασία αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κάθε υποψήφιος δεν συγκεντρώνει πλέον έναν ενιαίο αριθμό…