Απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟΑ!

Την απόλυση σε επτά εργαζομένους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού κοινοποίησε ο εκκαθαριστής του ταμείου Ευάγγελος Χουντάλας.  

ypourgeio

Ο σχεδιασμός του «εγκλήματος» ολοκληρώθηκε, καθώς ο εκκαθαριστής του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευάγγελος Χουντάλας κοινοποίησε (στις 31/5) την απόλυση επτά εργαζομένων από το ταμείο. Όπως αναφέρει η ανανακοίνωση που εξέδωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, πρόκειται για ρεβανσιστική δίωξη αφού οι απολυμένοι είναι επτά από τους 35 εργαζομένους στο ταμείο οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες μεταξύ άλλων ορίσθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος ως εκκαθαριστής του ταμείου και ορίσθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης, υπόθεση που εκδικάζεται την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων:

Την απόλυση επτά (7) εργαζομένων από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας κοινοποίησε στις 31/5/2021 ο εκκαθαριστής του Ταμείου Ευάγγελος Χουντάλας!

Η πρωτοφανής και απαράδεκτη αυτή ενέργεια του διορισμένου από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκκαθαριστή έρχεται να επισφραγίσει μια διαδικασία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν τέθηκαν σε καθεστώς “αναστολής σύμβασης” μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2020, αρχικά δύο και στη συνέχεια άλλοι πέντε εργαζόμενοι.

Στη συνέχεια, με νέα του απόφαση στις 17 Δεκεμβρίου, ο εκκαθαριστής έθεσε όλους τους παραπάνω εκ νέου σε καθεστώς αναστολής της εργασίας από 21-12-2020 έως και 31-8-2021, χωρίς ούτε καν να προβλεφθεί κάποια αποζημίωση για το διάστημα της αναστολής ούτε βέβαια να μπορούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να λάβουν έστω τα 534 ευρώ λόγω κόβιντ.

Τώρα, με την καταγγελία της σύμβασής τους, δηλαδή την απόλυσή τους, ολοκληρώνεται μια μεθόδευση που στοχεύει στην εργασιακή και οικονομική εξόντωση των συγκεκριμένων συναδέλφων, δεδομένου ότι δεν μπορούν καν να λάβουν το επίδομα ανεργίας, διότι δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα, εξαιτίας της προηγούμενης θέσης των συμβάσεών τους σε καθεστώς αναστολής!

Οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί από το 1997 έως το 2008 και σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4598/2019, όπου προβλέφθηκε το πέρασμα της λειτουργίας του παιδικού σταθμού και της λειτουργίας των κατασκηνώσεων στο ΥΠΠΟΑ και η ένταξη των εργαζομένων στις δομές του, θα έπρεπε ήδη να έχουν ενταχθεί στις προσωποπαγείς θέσεις που είχαν προβλεφθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Παρότι υπέβαλαν την προβλεπόμενη αίτηση και, κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών τους, συντάχθηκε σχετική έκθεση, η οποία διαβιβάστηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο έκρινε ότι πληρούν τις απαιτήσεις των άρθρων 4 έως 9 του Υπαλληλικού Κώδικα και τα τυπικά προσόντα της εκπαιδευτικής βαθμίδας και της ειδικότητας τους και γνωμοδότησε θετικά υπέρ της μεταφοράς τους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τώρα απολύονται!

Οι λόγοι της απόλυσης είναι ξεκάθαρα εκδικητικοί, καθώς οι απολύσεις αφορούν 7 από τους 35 εργαζόμενους στο Ταμείο, αυτούς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες μεταξύ άλλων ορίσθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος ως εκκαθαριστής του Ταμείου και ορίσθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης, υπόθεση που εκδικάζεται την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Η απαράδεκτη, αντεργατική και εκδικητική αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, η οποία απολύει  υπαλλήλους με μακρόχρονη εργασιακή προϋπηρεσία, ανακινώντας μνήμες από το πολύ πρόσφατο παρελθόν των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί άλλο έναν κρίκο, με θύματα δυστυχώς εργαζόμενους, στην προσπάθεια να δοθεί “τέλος” σε ένα ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν και για το οποίο ο Ενιαίος Σύλλογος έχει ζητήσει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, τόσο για την εσπευσμένη θέση του φορέα σε εκκαθάριση όσο και για μια σειρά άλλων θεμάτων. Δυστυχώς, αντί για την διαλεύκανση των ανοιχτών υποθέσεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και το πέρασμα των υπαλλήλων του στο ΥΠΠΟΑ, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ επιδίδεται σε συνεχείς προσπάθειες να “τιμωρήσει” τους υπαλλήλους που είτε δεν συναίνεσαν στην συγκάλυψη των υποθέσεων είτε, από θέσεις ευθύνης, εργάστηκαν για την διαλεύκανσή τους!

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων καταγγέλλει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις απολύσεις των συναδέλφων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του Υπουργείου να καταδικάσουμε τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και να απαιτήσουμε από κοινού:

  • Την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
  • Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης του συνόλου των συναδέλφων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο ΥΠΠΟΑ όπως προβλέπεται από το άρθρο 7 του ν. 4598/2019.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…