Απολύσεις στο Έθνος - Δείτε ποια διευθυντικά στελέχη είδαν της πόρτα της εξόδου

Me απόφαση της ιδιοκτησίας απομακρύνθηκε όλη η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας του Ιβάν Σαββίδη, ο διευθυντής Αντώνης Σκυλλάκος και οι τρεις διευθυντές σύνταξης Βαγγέλης Δεληπέτρος, Στέφανος Τζανάκης και Κώστας Κυριακόπουλος.

NewsRoom 01/04/2019 | 18:04

Όπως αναφέρει το e-tetradio.gr, sήμερα τους κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις και ως επίσημη αιτιολογία ειπώθηκε ότι ήθελαν-θέλουν μία πιο νεανική γραμμή στην εφημερίδα και το site. Πληροφορίες λένε πως τα πρόσωπα που θα τους αντικαταστήσουν θα προέρχονται μέσα από την εφημερίδα.

Ιδού τι έγραψε και ο εκδότης της εφημερίδας Νούλης Χατζηδημητρίου: «Από βάθους καρδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Αντώνη Σκυλλάκο και τους Διευθυντές Σύνταξης Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη, Κώστα Κυριακόπουλο για τις άοκνες προσπάθειές τους και την προσφορά τους στα έντυπα και στο ethnos.gr. Τους χαιρετώ, με ειλικρινή ευγνωμοσύνη και συγκίνηση».

H ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορήθηκε την αποπομπή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», καθώς και της ιστοσελίδας «www.ethnos.gr», Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο. Το γεγονός της ομαδικής καθαίρεσης των στελεχών είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό. Καλούμε την εργοδοσία να ενημερώσει το συντομότερο σχετικά με τις προθέσεις της καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και στην ιστοσελίδα «www.ethnos.gr» σε συνέλευση την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στις 4:00 μμ στα γραφεία της εφημερίδας.