Απολογία Γιάννη Συμεωνίδη: Γνώμονας η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος

Γνώμονας των δημοσιευμάτων ήταν η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, τόνισε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο δημοσιογράφος Γιάννης Συμεωνίδης, στη διάρκεια της δίκης μετά από μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο Ανδρέας Βγενόπουλος

56eed6a11dc524aa648b47c1 1

Ο κος Βγενόπουλος εκείνη την περίοδο αυτοπαρουσιαζόταν ως ο μιστερ Μιγκ. Πρόκειται για ένα δημόσιο πρόσωπο που εμφανιζόταν μάλιστα ως ο μεγάλος αναμορφωτής του επιχειρηματικού κόσμου που ερχόταν για να αποκαθάρει το ελληνικό επιχειρηματικό σύστημα και τα τρωτά του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία, ξεκίνησε λέγοντας στην απολογία του ο Γιάννης Συμεωνίδης.

Εμφανιζόταν ως ο Έλληνας Μπερλουσκόνι με την Κόκαλη έννοια, προφανώς λοιπόν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για να ασχοληθούμε με το πρόσωπο του ήταν σχεδόν αυτονόητο. ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΡΦΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΝΑ μην ασχοληθούμε μαζί του .

Στο δημοσίευμα έγραφα επωνύμως ότι αντιμετωπιζόταν από πολλούς ως ο νέος Κοσκωτάς, ότι έγραφα τα βεβαίωνα με την υπογραφή μου και πιστεύω ότι είναι αληθή.

Δεν έγραφα ότι εγώ ο Γιάννης Συμεωνίδης τον αντιμετώπιζα ως Κοσκωτά, αλλά ότι αντιμετωπιζόταν από πολλούς έτσι…

Υπάρχουν δηλώσεις του κου Βενιάμη, είναι πρόεδρος των εφοπλιστών, που μιλάει απαξιωτικά για τον κο Βγενοπουλο…

Θα δείτε βέβαια ότι οι συμπτώσεις αναμεσά στα δυο πρόσωπα είναι εκπληκτικές …ο Κοσκωτάς ήρθε από την Ελλάδα από τις ΗΠΑ έγινε υπάλληλος από Τράπεζα Κρήτης ,άγνωστος ήταν και ο κος Βγενόπουλος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 που ήταν ένας απλός δικηγόρος…πρέπει ενιαία να εκτιμηθεί το ρεπορτάζ …

Έχουμε την ομοιότητα ότι χρησιμοποίησαν και οι δυο μια τράπεζα ο καθένας για τον δικό του σκοπό. Έχουμε τη σύνδεση με επιχειρηματικές δραστηριότητας. Ο Κοσκωτάς επεκτάθηκε και στον επιχειρηματικό χώρο και στις εκδόσεις και στον Ολυμπιακό…Ο κος Βγενόπουλος ασχολήθηκε με τον Παναθηναϊκό…ήταν γνωστό ότι ο Κοκότας είχε πολίτικες πλάτες…και ο κος Βγενόπουλος μας είπε εδώ ότι συνομιλούσε με πολιτικά πρόσωπα. Ο κος Τσιρώνης είπε εδώ ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά είναι τίποτα μπρούτα στου Βγενοπουλου , είπε ότι είναι ακόμα τίποτε και μπροστά στο σκάνδαλο της Ζιμενς,

Προέδρος: Ωστόσο μιλάτε για εμπλοκή του ονόματος του για μια σειρά από σκοτεινές υποθέσεις

Συμεωνίδης: Ήταν φωτεινές αυτές οι υποθέσεις; ..τότε το 2013 ήταν ακόμα πιο σκοτεινές…σήμερα έχουμε δει και μια χαραμάδα φωτός. Αναφερόμουν στο Βατοπεδι, στον ΠΑΟ, στον ΟΤΕ, στην Ολυμπιακή …αυτές οι υποθέσεις απασχολήσαν την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και τις άλλες μορφές εξουσίας. Δημιουργήθηκε εξεταστική και προανακριτική επιτροπή στη Βουλή για το Βατοπεδι…

Το βασικό κομμάτι των πληροφοριών ήταν γεγονότα που είχαν δημοσιευθεί στον Τύπο. Το 2009 είχε καταθέσει στην Βουλή, είχε “ανακριθεί ” τότε για τις δραστηριότητες του. Είμαστε καθαροί με τη συνείδησή μας εγώ κι ο Βαξεβανης.

Προέδρος: Είχατε υπόψη τα πορίσματα αυτά τότε, της Βουλής κλπ, τις εκθέσεις ;

Συμεωνίδης: Βεβαίως κι αυτά επρόκειτο για αντικειμενικά στοιχεία …εκείνη την περίοδο έκανε μηνύσεις και αγωγές και σε πολιτικά πρόσωπα. Στον κο Τσίπρα, στην κα Μπακογιάννη κλπ., επιδίωκε τα φωτά , δεν μπορεί να θέλεις μόνο τα χειροκροτήματα κι όχι και τα τεκμηριωμένα γιουχαΐσματα.

Αναζητούσε συνεχώς κεφάλαια και είδαμε που κατέληξαν τα μεγάλα κεφάλαια που είχαν μπει στην Μιγκ το 2007…με τα Μέσα Ενημέρωσης κινήθηκε διαφορετικά από τον Κοσκωτα που είχε μπει μπροστά , αυτός χρηματοδοτούσε Μέσα που τον χειροκροτούν σαν να είναι ο Πρωθυπουργός.

Αν ήμουν συκοφάντης και υβριστής, θα έγραφα πχ ότι άνθρωποι δικοί του λένε ότι έβαλε 22 εκατομμύρια στον ΠΑΟ και δεν πηρέ διοικητικό πόστο απαλλάσσοντας τον;

Για κάθε έγκλημα πρέπει να υπάρχει κι ένα κίνητρο. Τον κο Βγενόπουλο τον γνώρισα εδώ στο δικαστήριο δεν τον ήξερα προσωπικά.

Στα 13 χρονιά που είμαι δημοσιογράφος δεν έβαλα ποτέ το όνομα μου σε κάτι που δεν πιστεύω…αν μου ζητούσε ο Βαξεβανης να γράψω κάτι που δεν το πίστευα δεν θα έβαζα το όνομα μου, έχουμε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση για θέματα της δουλείας.

Για τον ΟΤΕ μεγάλο κομμάτι όσων έγραψα σχετίζονται με όσα έχει καταγγείλει ο κος Τσίπρας αλλά και άλλοι , ο ίδιος ο κος Βγενοπουλος είπε ότι συνομιλούσε με υπουργούς για τον ΟΤΕ κι όταν μάζεψε το 20% ήρθε σε συνεννόηση και το πούλησε στην Ντοιτσε Τελεκομ .

Υπάρχει μεγάλη σύνδεση με το πως ο ΟΤΕ από μια κρατική εύρωστη επιχείρηση πήγε στα χεριά γερμανίων, έτσι γραφώ οτι γεννιούνται ερωτηματικά και για τον ΟΤΕ και για την Ολυμπιακή από τον τρόπο που εκείνη την περίοδο έγιναν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις. Αν ήξερα τότε αυτά που ξέρουμε σήμερα θα ήμουν πολύ πιο επικριτικός…και στην Ολυμπιακή στην ουσία έγινε ένα μονοπώλιο, την πηρέ μπιρ παρα , υποτίθεται ότι θα την έστρωνε και τι κατάφερε ο μέγας επιχειρηματίας που θα την έσωνε; στην ουσία να χρεοκοπήσει στα χεριά του και να την δώσει στην AEGEAN.

O δημοσιογράφος όταν γραφεί ένα ρεπορτάζ δεν είναι δικαστής να επικαλείται άρθρα, αλλά ένα κείμενο να το καταλαβαίνουν όλοι, δεν έχει την ευχέρεια με βάση -την αλήθεια πάντα- να γράψει αυτά που ξέρει έτσι ακριβώς όπως τα ξέρει…

Όπως φάνηκε εδώ ο κος Βαξεβανης ξέρει περισσότερα από τον Βγενοπουλο για την τράπεζα του που ήρθε εδώ και έλεγε δεν γνωρίζω, δεν ξέρω, δεν απαντώ, αλλά το μόνο που γνωρίζει είναι αυτό που είπε στο πρώτο δικαστήριο ότι είναι εργοδότης 30.000 ανθρώπων. Ο Βαξεβανης ήρθε εδώ με στοιχεία, με έγγραφα κι είπε χίλια πράγματα.

Για αυτά που είπε ο κος Βγενοπουλος για τη δημοσιογραφική εργασία, εγώ λειτούργησα έχοντας ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Αν άλλα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν όπως έπρεπε αυτό βαραίνει τους δημοσιογράφους και τα αλλά Μέσα.

Δεν ήθελα να συκοφαντήσω ή να εξυβρίσω και οι αξιολογικοί χαρακτηρισμοί έχουν ειπωθεί πριν από εμένα και πολύ πιο κατακριτικα. Ψάξαμε τον βυθό του θέματος …

Προέδρος: Έστω και με οξείς χαρακτηρισμούς αλλά μετρά από ενδελεχή ερευνά όπως λέτε …

Συμεωνίδης : Η έρευνα που κάνουμε στο περιοδικό ακόμα κι αν έχουμε τα χαρτιά είναι ενδελεχής,,, ασχολούμαστε πολύ καιρό , πχ για τα μιγκοδανεια πήραμε έναν- έναν τους δανειολήπτες…προέχει η αλήθεια

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…