Απολογείται για δημοσίευμα κατά συνεργάτη του Νίκου Παππά η "Ελευθερία του Τύπου"

Η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» απολογήθηκε στον Γιώργο Χριστοφορίδη, σύμβουλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, για εις βάρος του ψευδές δημοσίευμα.

599444b81dc5249a6c8b46fe

Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουνίου -όταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφτηκε τη Γαλλική Γουιάνα για να παραβρεθεί στην εκτόξευση του Hellas Sat 3- ο Γιώργος Παπαχρήστος επέλεξε να επιτεθεί μέσω της στήλης του ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ (Ελευθερία του Τύπου) κατά του Γιώργου Χριστοφορίδη, συμβούλου του Νίκου Παππά. Εμφάνισε τον Υπουργό δήθεν να «κουβαλάει» μαζί του τον εκδότη της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ και υπαινίχθηκε ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τα έξοδα του εκδότη μιας εφημερίδας.

Παρότι ο Γιώργος Χριστοφορίδης με επιστολή του προς τον Γιώργο Παπαχρήστο, την επόμενη μέρα, διέψευδε το δημοσίευμα, ξεκαθάριζε ότι αποχώρησε από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ πολύ πριν αναλάβει καθήκοντα στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης και ζητούσε την επανόρθωσή του, η απάντησή του ουδέποτε δημοσιεύθηκε. Την ίδια επιστολή απηύθυνε ο Γ. Χριστοφορίδης και προς τον εκδότη-διευθυντή της Ελευθερίας του Τύπου, Χρ. Μουλίνο, αλλά είχε την ίδια τύχη.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, η Ελευθερία του Τύπου επανήλθε (στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) εμφανίζοντας και πάλι τον Γ. Χριστοφορίδη να παρανομεί, κατέχοντας ταυτόχρονα τις ιδιότητες του εκδότη και του συμβούλου του Ν. Παππά. Ο Γ. Χριστοφορίδης απάντησε με εξώδικο στην εφημερίδα, η οποία υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει την αναλήθεια των δημοσιευμάτων της, να τα ανακαλέσει πλήρως και να ζητήσει συγγνώμη από τον Γ. Χριστοφορίδη.

Το πλήρες κείμενο που δημοσίευσε η Ελευθερία του Τύπου (χθες, σελ. 12) έχει ως εξής:

Η εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Χριστοφορίδη Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξώδικη διαμαρτυρία του Γεωργίου Χριστοφορίδη για δημοσίευμα που τον αφορούσε: 

«Σχετικά με το από 30-06-2017 κείμενο-δημοσίευμα της εφημερίδας μας στη στήλη με τον τίτλο ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ που αφορούσε στον Γεώργιο Χριστοφορίδη του Ευαγγέλου, σύμβουλο του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καθώς και σχετικά με το από 9-8-2017 κείμενο-δημοσίευμα που αφορούσε πάλι στον ίδιο και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας αναφέρουμε τα εξής. 

Στο πρώτο ως άνω δημοσίευμά μας αναφέρεται ότι «…Ένα παλικάρι που κουβαλάει συνεχώς μαζί του, ονόματι Χριστοφορίδης, που είναι, λέει, εκδότης εφημερίδας άκρως υποστηρικτικής στο έργο Παππά. ονόματι “Χωνί”, τι το ήθελε στη Γαλλική Γουιάνα; Και ποιος του πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού; Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, διατροφή, μετακινήσεις…» εμφανίζοντας τον Ko Χριστοφορίδη να κατέχει ταυτόχρονα τόσο την ιδιότητα του συμβούλου του Υπουργού Κου Παππά όσο και την ιδιότητα του εκδότη της κυριακάτικης εφημερίδας το ΧΩΝΙ, ήτοι εμφανίζοντάς τον στο αναγνωστικό κοινό ως παρανομούντα, αφού οι δύο ως άνω ιδιότητες είναι νομικά ασυμβίβαστες. 

Στο δεύτερο ως άνω δημοσίευμά μας αναφέρεται ότι «…επιχειρεί κυρίως μέσω του Ν. Παππά (θέση μετακλητού έχει στο γραφείο του ο δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας “Χωνί” και υποψήφιος των ΑΝΕΛ στον Πειραιά Γ. Χριστοφορίδης…» εμφανίζοντάς τον πάλι να παρανομεί για τον ως άνω αναλυτικά αναφερόμενο ίδιο λόγο. 

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και προς άρση της προσβολής αναφέρουμε ότι ο Γεώργιος Χριστοφορίδης του Ευαγγέλου, σύμβουλος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έχει αποχωρήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της κυριακάτικης εφημερίδας με τον τίτλο “ΤΟ ΧΩΝΙ” από τον Νοέμβριο του 2015, ήτοι δύο μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και επομένως ουδέποτε από τότε μέχρι και σήμερα συνέπεσαν στο πρόσωπό του οι ιδιότητες του συμβούλου στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης και του μετόχου της εταιρείας που είναι η ιδιοκτήτρια της κυριακάτικης εφημερίδας με τον τίτλο “ΤΟ ΧΩΝΙ”. Για τον λόγο αυτό ζητούμε συγγνώμη για την αναλήθεια των ως άνω δημοσιευμάτων μας τα οποία ανακαλούμε πλήρως».


Φειδίας Παναγιώτου: Η προκλητική απάντηση σε παιδιά αγνοουμένων – «Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας»

6667141ef2474

Φειδίας Παναγιώτου: Η προκλητική απάντηση σε παιδιά αγνοουμένων – «Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας»

Μια αρκετά σοβαρή καταγγελία για τον Φειδία Παναγιώτου έκανε ομάδα παιδιών αγνοουμένων που εξαφανίστηκαν το…

Νίκος Πλακιάς: «Τα σκυλιά αυτά δεν κάνουν ούτε για μπεκάτσες, ξέρω πώς βρέθηκαν τα οστά των παιδιών μου»

πλακιασ

Νίκος Πλακιάς: «Τα σκυλιά αυτά δεν κάνουν ούτε για μπεκάτσες, ξέρω πώς βρέθηκαν τα οστά των παιδιών μου»

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη στα Τέμπη με τα οστά έδωσε ο Νίκος Πλακιάς, ο…

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Ντέμη Γεωργίου 3

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του Masterchef Ντέμης Γεωργίου, μόλις…