Newsroom

Newsroom

Αποκρουστικά τα σενάρια περί ανταλλαγής για το Μακεδονικό

Ηχηρή απάντηση στις «Κασσάνδρες» που ήθελαν το πρωθυπουργό να δίνει ανταλλάγματα για το ελληνικό χρέος στο Eurogoup, την συμφωνία για το Μακεδόνικό, έδωσε ο Γερμανός Πρέσβης, Γενς Πλέτνερ.

5b38925e1dc524c70b8b4584

«Αβάσιμες» χαρακτήρισε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, τις «υποθέσεις για οποιουδήποτε είδους ανταλλαγή» μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, το προσφυγικό και την οικονομία.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Πλέτνερ χαρακτηρίζει παρόμοιες υποθέσεις ως «απόλυτα αποκρουστικές» και σημειώνει ότι «καθένα από τα θέματα αυτά παραείναι σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί».

Ο κ. Πλέτνερ χαρακτηρίζει επίσης «σημαντικό επίτευγμα» το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό ζήτημα και εκτιμά ότι «η συμφωνία της Πέμπτης έδειξε ότι προχωράμε μπροστά». «Αυτό που με ευχαριστεί» σημειώνει «είναι ότι η Ελλάδα και η Γερμανία στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, σε αυτό το ζήτημα. Και οι μεν και οι δε είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε αυθεντικά ευρωπαϊκές απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την Ένωση ως σύνολο».

Ερωτώμενος για τη συμφωνία στο Eurogroup, ο πρεσβευτής της Γερμανίας τη χαρακτηρίζει «καλή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη» και εκτιμά πως αυτή «δείχνει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί». Τονίζει επίσης ότι «μόνον αν η χώρα παραμείνει σε τροχιά μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού θα μπορέσουν οι Έλληνες να δρέψουν τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών που πραγματοποίησαν».

Ο κ. Πλέτνερ εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η συμφωνία θα στρώσει τον δρόμο, αφενός, σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφετέρου, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύνεση». «Η συμφωνία» σημειώνει «ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» και υπογραμμίζει ότι «το να ανοίγουν ξανά συζητήσεις και να αμφισβητούνται τα αποτελέσματα όσων επιτεύχθηκαν θα πήγαινε τη χώρα πίσω».

Τέλος, ανέφερε ακόμα ότι η Γερμανία είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ελλάδας και ότι η πλειονότητα των γερμανικών εταιρειών υποστήριξε τις ελληνικές επενδύσεις στις πιο σκληρές στιγμές της κρίσης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…