Αποκλειστικά Έλληνες θα προσλάβει η Fraport στα 14 αεροδρόμια

Την απόφαση της Fraport να προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες για τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων ανακοίνωσε o διευθύνων σύμβουλος της Fraport-Greece Αλεχάντερ Τσίνελ.

NewsRoom 03/07/2016 | 14:22

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εφημερίδα Die Welt, η Fraport-Greece έχει προκηρύξει 500 θέσεις εργασίες για τις οποίες μόνο τις περασμένες δύο εβδομάδες έγιναν 2.500 αιτήσεις για πρόσληψη.

Όπως είπε βέβαια ο Τσίνελ, θα παραμείνουν πολλοί από τους ήδη εργαζόμενοι. «Οι απασχολούμενοι στα αεροδρόμια εργάζονται σκληρά, θέλουν να δημιουργήσουν και κάθε άλλο παρά παραιτημένοι είναι» πρόσθεσε σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν οι περισσότεροι δυνατόν.

«Οι συμβάσεις με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, όπως είναι η επίγεια εξυπηρέτηση και η ασφάλεια, θα διατηρηθούν», είπε ακόμη.

Τις μεγαλύτερες ελλείψεις στα 14 αεροδρόμια η Fraport-Greece θέλει να τις έχει καλύψει μέχρι την περίοδο αιχμής του 2017. Αμέσως μετά την ανάληψή τους θα επιδιορθωθούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, παράδοσης αποσκευών, ο έλεγχος ασφαλείας, θα επιδιορθωθούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων και θα ανανεωθούν οι πινακίδες σήμανσης. «Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε ήδη τους πρώτους έξι μήνες επιτυχία», είπε ο κ. Τσίνελ.

Τέλος Νοεμβρίου, η FRAPORT θα αναλάβει το πρώτο αεροδρόμιο και δύο μήνες αργότερα τα υπόλοιπα. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου με περισσότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο το καθένα, όπως και άλλα μικρότερα όπως της Σκιάθου και της Καβάλας.

Σε δεύτερη φάση σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τέρμιναλ των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα. Η Fraport έχει δεσμευθεί να επενδύσει εντός 48 μηνών 330 εκατομμύρια ευρώ.