Αποκλείει το ενδεχόμενο γκρεμίσματος του φράχτη ο Τόσκας – "Δεν στέλνει ο φράχτης τους πρόσφυγες στα νησιά" δήλωσε

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προσθέτοντας όμως ότι…

toskas cool
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προσθέτοντας όμως ότι εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις, χωρίς όμως να τις κατονομάσει. Επίσης εντύπωση προκαλεί η άποψη που διατύπωσε ότι δεν «στέκει σε καμία λογική» η θέση που έχουν διατυπώσει ουκ ολίγοι ότι από τη στιγμή που κατασκευάστηκε ο φράχτης αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο.
 
«Έχει μεγάλη σημασία να μη δούμε το δέντρο και χάσουμε το δάσος. Είμαστε υπέρ της ασφαλούς και της νόμιμης μεταφοράς και της σίγουρης μεταφοράς των προσφύγων και αυτό μπορεί να γίνει με έναν τρόπο που έχει προτείνει και ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Από την Τουρκία, από τη χώρα που πρωτοεισέρχονται οι πρόσφυγες, θα πρέπει να γίνει μετεγκατάσταση των προσφύγων στις χώρες όπου θέλουν να πάνε, δηλαδή στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος. Μιλάμε για έναν φράχτη – για όσους δεν έχουν εικόνα της περιοχής – 12 χιλιομέτρων, που φράζει τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου. Εκεί δεν είναι ποτάμι».
 
Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το γκρέμισμα, αλλά δεν υπάρχει και κανένα ζήτημα. Ούτε εμποδίζει, ούτε στέλνει ο φράχτης τους πρόσφυγες στα νησιά. Είναι μια θεωρία που δεν στέκει κάτω από καμία λογική. Ούτε μπορούμε να μπούμε στην εξίσωση ότι ο φράχτης των 12 χιλιομέτρων είναι ίδιος με τους απάνθρωπους φράχτες στην Κεντρική Ευρώπη. Γιατί αυτή η εξίσωση είναι και άδικη, όπως έχω δηλώσει και εκ του πονηρού».
 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, «ξέρει όλος ο κόσμος, ξέρει όλη η Ευρώπη πως η χώρα μας αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και δεν προσπαθεί να τους απομονώσει. Οι χώρες αυτές που προσπαθούν να απομονώσουν τους πρόσφυγες, να δημιουργήσουν προβλήματα και κάθε τόσο ανοιγοκλείνουν τα σύνορά τους, δηλαδή κάποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, θα πρέπει να πιεστούν και να υπάρξει κανονική ροή των προσφύγων εκεί που θέλουν να πάνε και αυτός είναι ο πραγματικός σεβασμός της ανθρώπινης διάστασης του προβλήματος. Εμείς παρ’ όλα αυτά εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό προϋποθέτει και συναινέσεις με τις άλλες χώρες και εξέταση των τεχνικών θεμάτων για να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
 
Ερωτηθείς για το ποιες μπορεί να είναι αυτές οι εναλλακτικές λύσεις, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Εναλλακτικές μπορεί να προκύψουν από παντού και εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, πλην όμως θα πρέπει πρώτα να μην πάμε στην επιμέρους λύση και αφήσουμε τη συνολική λύση του θέματος. Αυτή τη στιγμή επείγει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή πολιτική κοινής ευθύνης που θα περιλαμβάνει συνεννόηση με την Τουρκία, θα περιλαμβάνει και συνεννόηση με τις βαλκανικές χώρες ώστε να αποκατασταθεί η ασφαλής και συνεχής ροή των προσφύγων προς τα εκεί που θέλουν να πάνε».
 
Ακόμη απαντώντας στις «φωνές» εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν από τη κυβέρνηση να «γκρεμίσει» τον φράχτη ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «Τους απαντώ ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε το δάσος και να δούμε το δέντρο. Η ασφαλής και νόμιμη μεταφορά είναι μέσω της μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Τουρκία προς τις χώρες που επιθυμούν να πάνε. Όλα τα άλλα και κάποιες θεωρίες που κυρίως αναπτύσσονται στην Κεντρική Ευρώπη και όχι εδώ είναι υποκριτικές. Και ξέρουμε πόσο στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να κατασκευαστούν τέτοιες θεωρίες που να ρίξουν το βάρος σε εμάς και τελικά να βρεθούμε εμείς οι κύριοι “αρμόδιοι” για την αντιμετώπιση του θέματος. Είναι ευρωπαϊκό το ζήτημα και η Ευρώπη θα πρέπει με μια συνολική πολιτική να το αντιμετωπίσει».

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

6188958 1

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

«Δεν είναι δουλειά μου ούτε να προσγειώνω αεροπλάνο, ούτε να κάνω εγχείρηση στο νοσοκομείο», ανέφερε…

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν