Newsroom

Newsroom

Αποκήρυξαν τον Βασίλη Τσιάρτα η αδελφή του και η μητέρα του-«Δεν θέλω καμία σχέση μαζί του»

Για τη σχέση της οικογένειας του με τον Βασίλη Τσιάρτα μίλησε η αδελφή του, Ελευθερία. Η ίδια και η μητέρα της, Σοφία αποκήρυξαν τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν πολιτευτή λόγω των ρατσιστικών και ομοφοβικών απόψεών του

tsiartas 10 1024x713 1

Η ανακοίνωση ότι θα πολιτευτεί µε τον νεοϊδρυθέντα πολιτικό σχηµατισµό του Θάνου Τζήµερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, δεν άρεσε καθόλου στην οικογένειά του Βασίλη Τσάρτα και µε ανακοίνωση που υπογράφουν η µητέρα του, Σοφία, και η αδελφή του, Ελευθερία Αναστασίου Τσιάρτα, διαχωρίζουν τη θέση τους και εκφράζουν την αντίθεσή τους. Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι στην οικογένειά τους δεν είχαν ποτέ οµοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις.

«Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορµής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυµούµε να διευκρινίσουµε ότι, παρά τη συγγενική µας σχέση, ουδεµία απολύτως σχέση έχουµε ή πρόκειται ή θέλουµε να έχουµε µε την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του µε συγκεκριµένο πολιτικό σχηµατισµό. Αλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά µας είχαµε οµοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά, αντίθετα, διαπνεόµασταν από δηµοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές µας εµφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα, και την οικογένειά του», αναφέρει η επίσηµη ανακοίνωση των δύο γυναικών.

 

Μάλιστα, η αδελφή του Βασίλη Τσιάρτα, Ελευθερία Τσιάρτα, τόνισε χαρακτηριστικά πως ούτε και ο αείµνηστος πατέρας της θα συµφωνούσε µε τον αδελφό της, καθώς υπήρξε προοδευτικός άνθρωπος, εκδότης εφηµερίδας και σηµαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην τοπική κοινωνία.

«Η ανακοίνωση βγήκε για να τιµήσουµε πιο πολύ τη µνήµη του πατέρα µας, γιατί ο Βασίλης έδωσε µια συνέντευξη και αναφέρθηκε στον αείµνηστο πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα. Η δήλωση που κάναµε τα λέει όλα», λέει αρχικά η Ελευθερία Τσιάρτα και εξηγεί: «∆εν συµφωνούµε µε τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η µητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόµµατος, αλλά και γενικώς µε όλη αυτή τη συµπεριφορά που έχει ο Βασίλης. ∆εν τον αναγνωρίζουµε και εµείς. Ο µπαµπάς µου ήταν ένας σπουδαίος δηµοσιογράφος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ηµαθίας και είχε την εφηµερίδα “Τα Νέα του Ρουµλουκιού”, η οποία έβγαινε από το 1981 έως το 2007. Ηταν από τα πιο δυναµικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν πολιτεύτηκε ποτέ. Ενδεικτικό είναι πως, όταν είχε έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου από την Αµερική, ο πατέρας µου τον είχε επισκεφθεί στο Καστρί. Ο µπαµπάς µου, αν ζούσε, δεν θα αναγνώριζε και δεν θα αποδεχόταν όλη αυτή την κατάσταση µε τον Βασίλη.

«Έχει να δει τη µητέρα του τρία χρόνια»

Εγώ µε τη µητέρα µου δεν θα ψηφίσουµε τον Βασίλη, γιατί πολύ απλά δεν συµφωνούµε µε τις απόψεις του. Ο µπαµπάς µου είχε µεγάλη επιρροή στην τοπική κοινωνία. Ηταν µια σηµαντική και σεβάσµια προσωπικότητα και ήταν πάντα µπροστά από την εποχή του. Ο µπαµπάς µου πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 2012. Κλείσαµε 11 χρόνια από τον θάνατό του. Ισως µε όλο αυτό που συµβαίνει είναι σαν να θέλει να µας πει κάτι από εκεί που είναι. Η µητέρα µας είναι πολύ στεναχωρηµένη. Ο Βασίλης επεδίωξε να επικοινωνήσει µαζί µου, αλλά δεν θέλω να έχω καµία σχέση. Ευτυχώς που δεν ζει ο πατέρας µου. Κάτι θα ήξερε που “έφυγε”. Εγώ και η µητέρα µου δεν συµφωνούµε µε τις οµοφοβικές και τις ρατσιστικές απόψεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ενήλικος και κάνει τις επιλογές του. Ο Βασίλης έχει να δει τη µητέρα του τρία χρόνια, οπότε τα υπόλοιπα περισσεύουν», λέει µε νόηµα η αδελφή του γνωστού βετεράνου ποδοσφαιριστή, ενώ προχώρησε και σε νέα διευκρινιστική δήλωση.

«Ο κόσµος θα κρίνει»

«Επειδή το θέµα πήρε µεγάλη έκταση, θέλω να κάνω διευκρίνιση στα εξής: Η δήλωση βγήκε τη δεδοµένη στιγµή για τον λόγο ότι πολιτεύεται και άφησε σε δηλώσεις του υπονοούµενα ότι και ο πατέρας µου µπορεί να συµφωνούσε µε την πολιτική που ακολουθούσε ο εν λόγω κύριος. ∆εν του είπαµε τίποτα, ούτε ότι δεν είναι Ελληνας ούτε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους άλλους Ελληνες. Επειδή ζούµε σε µια κλειστή κοινωνία της επαρχίας και εγώ και η µητέρα µου και µεγαλώνω ένα παιδί µε όλες τις αρχές και είµαι και επαγγελµατίας στον Νοµό Ηµαθίας, διαχωρίσαµε τη θέση µας µε τη διευκρινιστική δήλωση σε σάιτ της περιοχής. ∆εν υπολογίζαµε την έκταση που πήρε. Για τον λόγο ότι στο παρελθόν άτοµο της οικογένειάς µας είχε πολιτευτεί µε τον ΛΑΟΣ του κυρίου Καρατζαφέρη, η αντίδραση του πατέρα µας ήταν ακριβώς η ίδια. Είχε διαχωρίσει τη θέση του. Ο κόσµος θα κρίνει», καταλήγει.

 

Βόλος: Πατέρας κατηγορείται ότι χτύπησε τον γιο του με κατσαρόλα και τον λήστεψε

Πάτρα

Βόλος: Πατέρας κατηγορείται ότι χτύπησε τον γιο του με κατσαρόλα και τον λήστεψε

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως για όλα ευθύνεται η νύφη του που διεκδικεί περιουσία και επηρεάζει…