Αποκαθηλώθηκε έργο τέχνης μετά από καταγγελία ιερωμένου!

Stills

Το έργο «Stills» με γυμνούς γίγαντες προβαλλόταν σε τοίχους κτιρίων στην Πλατεία Κλαυθμώνος στα πλαίσια του Φεστιβάλ Fast Forward που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Tη δημιουργία του Kris Verdonck την οποία μπορούσε κανείς να δει στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου (πλατεία Κλαυθμώνος) αλλά και σε δεύτερο σημείο στην οδό Σίνα, αναγκάστηκαν να αποκαθηλώσουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ μετά από καταγγελία ιερωμένου που περνούσε από το σημείο!

Η ανακοίνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

«Στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 2 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ενημερώνει το κοινό ότι υποχρεώθηκε να διακόψει την προβολή του έργου με τον τίτλο “Stills” του Kris Verdonck στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρηγοπούλου (πλατεία Κλαυθμώνος) κατόπιν καταγγελιών επί του περιεχομένου αυτού.
Η βιντεοπροβολή στη συμβολή των οδών Σίνα 8 και Βησσαρίωνος συνεχίζεται κανονικά έως τις 31 Μαΐου».

«Τα πρώτα Stills τα έκανα στη Ρώμη. Μου ζήτησαν να προβάλλω επάνω σε κτήρια της περιόδου του Μουσολίνι. Πήγα στην περιοχή EUR ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με 15 κτήρια που κάποτε ήταν γραφεία και σήμερα έχουν μετατραπεί σε διαμερίσματα. Θα πρόβαλα εικόνες επάνω σε ένα σύμβολο του πιο σκληρού και άκαμπτου συστήματος. Σκέφτηκα τις Καρυάτιδες, ανθρωπόμορφες φιγούρες που συγκρατούν ένα βαρύ κτήριο που συμβολίζουν το σύστημα. Αποφάσισα να κάνω τις δικές μου Καρυάτιδες, ένας άντρας και μια γυναίκα, κουρασμένοι, επιθυμούν να συγκρατούν το σύστημα, το στηρίζουν παγιδευμένοι. Έχουν εξουθενωθεί αλλά συνεχίζουν. Όπως όλοι μας δεν ξέρουμε γιατί συνεχίζουμε… », δήλωσε ο καλλιτέχνης στη Lifo.