Newsroom

Newsroom

Αποκαταστάθηκε για πολλοστή φορά η βλάβη στη Σαντορίνη

Αποκαταστάθηκε για ακόμη μια φορά η βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Σαντορίνης, καθώς για ακόμη μια φορά το…

Αποκαταστάθηκε για ακόμη μια φορά η βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Σαντορίνης, καθώς για ακόμη μια φορά το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα. Και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Μία ιστορία η οποία έχει προκαλέσει πλήγμα στην εικόνα του νησιού και προκάλεσε πλήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, το πρόβλημα προέκυψε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο, έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, στις 8.30 το πρωί.

Ωστόσο, ο κ. Ζώρζος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι είχε διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπήρχαν άλλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο νησί, έπειτα από την αποκατάσταση της βλάβης που άφησε τη Σαντορίνη χωρίς ρεύμα για σχεδόν μια εβδομάδα.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΔΕΗ:

«Στις 8:32 πμ σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας – ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος – με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση.

Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10:20 πμ.

Η εκδηλωθείσα βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών».

Χάλασαν οι “σκανδαλώδεις” γεννήτριες που είχε αποκαλύψει το HOT DOC

Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη έβαλε φωτιά στο εσωτερικό της κυβέρνησης και αναστάτωσε κατοίκους και τουρίστες μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Το μπλακ άουτ προκλήθηκε εξαιτίας των δύο μηχανών 8 ΜW τύπου Wartsila, οι οποίες τοποθετήθηκαν στο σταθμό την τελευταία οκταετία και η λειτουργία τους ήταν εξαρχής προβληματική. Δείτε τις αποκαλύψεις του HOT DOC εδώ

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…