Newsroom

Newsroom

Αποκαλυπτήρια της «Ρωγμής» και φόρος τιμής στους τους «επιζήσαντες κρατούμενους»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στη Γυάρο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καλωσόρισε εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος τους «επιζήσαντες κρατούμενους στο "Θανατονήσι", τις γυναίκες, τα αδέλφια και τους απογόνους των αλύγιστων της ταξικής πάλης».

giaros mnimeio koutsoumpas

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν αποκαλυπτήρια μνημείου με τίτλο «Ρωγμή» που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς.

«Φέρνουμε στο νου, έναν προς έναν τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Ορκιζόμαστε, να τραβάμε διαρκώς μπροστά, να χαράζουμε βήμα το βήμα, τον ίδιο δρόμο που εκείνοι βάδισαν. Για να χαράξει η μέρα που θα είναι παρελθόν το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για να ‘ναι ολάνοιχτος ο δρόμος της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός. Δεν ξεχνάμε τίποτα, δεν συγχωρούμε τίποτα. Τα φωτεινότερα μυαλά του τόπου μας, τα πρώτα παλικάρια της τάξης μας, έφτυσαν το γάλα της μάνας τους σ’ αυτόν τον βράχο. Αιώνια η καταισχύνη για τους βασανιστές, για την αστική τάξη, τα συμφέροντα της οποίας υπηρέτησαν», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι η αστική τάξη «δεν έβαλε στο χέρι» το ΚΚΕ στην ήδη εκατόχρονη πορεία του και πρόσθεσε «το ΚΚΕ στέκει και σήμερα καρφί στο μάτι τους. Το ΚΚΕ σαλπίζει αντίσταση, οργάνωση, ανατροπή, ειδικά σήμερα που νέα τύμπανα πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, το Αιγαίο, η Μεσόγειος γίνονται όλο και περισσότερο πεδίο ανταγωνισμών, οι “σύμμαχοι” δίνουν το πράσινο φως για νέα επέμβαση στην ήδη ματωμένη Συρία, η χώρα μας μετατρέπεται, απ’ άκρη σ’ άκρη, σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση. Και όλα τα Βαλκάνια πεδίο σκληρού ανταγωνισμού».

Μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πείρα και τη γνώση που διδάσκει το ανειρήνευτο της πάλης, τονίζοντας ότι ο εορτασμός των 100 χρόνων του ΚΚΕ «ήταν μια διακήρυξη σ’ όλους τους τόνους: Δεν δουλώνουμε, δεν υπογράφουμε, τραβάμε μπροστά! Και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τραβήξουμε μπροστά, γιατί μόνον οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι το μέλλον».

Στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τη Διεθνή. 

 

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…