Αποκαλυπτική κατάθεση – Δίκη Άλκη Καμπανού: Ο διάλογος μεταξύ των δραστών πριν την επίθεση

Φίλος του Άλκη κατέθεσε έναν άγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών, που μέχρι τώρα δεν είχε ακουστεί ξανά στο δικαστήριο.

5504640

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την απόπειρα δολοφονίας των φίλων του, ενώπιον του ΜΟΔ με τη συγκλονιστική κατάθεση του 20χρονου μάρτυρα, φίλο του Άλκη.

Πρόκειται για τον 6ο κατά σειρά μάρτυρα και για έναν εκ των πέντε της παρέας του Άλκη που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στην οδό Γαζή και ο οποίος πρόλαβε να διαφύγει κατά την έναρξη της φονικής επίθεσης με οπαδικά κίνητρα που δέχθηκαν οι πέντε νεαροί τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes, ο μάρτυρας ανέφερε πως λίγο μετά που βρέθηκαν στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή, ομάδα 5-6 ατόμων ήρθε προς το μέρος τους και τους ρώτησαν τη γνωστή φράση «τι ομάδα είστε;».

Αυτό που ακούστηκε για πρώτη φορά κατά την κατάθεση των μαρτύρων είναι πως αφού απάντησε κάποιος από την παρέα του Άλκη ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, οι κατηγορούμενοι άρχισαν να συνομιλούν μεταξύ του με τον έναν εξ αυτών να λέει, σύμφωνα με τον μάρτυρα, «δεν είναι αυτοί, δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε» και έναν άλλο να απαντά «πάμε» δίνοντας με αυτό τον τρόπο το σήμα για να ορμήξουν με ό,τι κρατούσαν εναντίον του Άλκη και των άλλων νεαρών.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας, στην κορυφή των σκαλοπατιών, κάποιος από τους κατηγορούμενους κρατούσε μαχαίρι και κάποιος άλλος έφερε μαζί του ένα «μακρύ αντικείμενο σαν λοστό».

«Κατάλαβα τι γινόταν και πήγα να φύγω. Εκεί που κατέβαινα τα σκαλιά με έπιασε ένας και μου έριξε μερικές μπουνιές. Καλύφθηκα με τα χέρια και δεν κατάφερε να με χτυπήσει με κάτι άλλο. Δεν μπορώ να τον περιγράψω, δεν θυμάμαι γιατί ήταν καλυμμένοι. Μερικά δευτερόλεπτα μετά με άφησε και κατάφερα να φύγω από την πόρτα και πήγα αριστερά προς την Πλαστήρα», τόνισε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Όταν βγήκα στην Πλαστήρα είδα ένα άτομο σε ένα λευκό αμάξι το οποίο ήταν στη θέση του οδηγού βγήκε και έκανε κάποια βήματα για να έρθει κατά πάνω μου αλλά σταμάτησε να με κυνηγάει. Δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι αλλά νομίζω πως όχι. Έπειτα είδα κάποια άτομα που ήταν στη γειτονιά και ήρθαν να βοηθήσουν και μετά είδα τους κατηγορούμενους να φεύγουν».

Ο 20χρονος υποστήριξε πως μόλις κατάφερε να ξεφύγει κινήθηκε προς μαγαζί που βρίσκεται επί της οδού Παπαναστασίου όπου λίγο μετά συνάντησε τον Δ.Κ., ο οποίος έφερε σοβαρό τραύμα από δρεπάνι, και τον αδερφό του δεύτερου, Σ.Κ.. Αφού μπόρεσαν να δέσουν προσωρινά το τραύμα του Δ.Κ. που αιμορραγούσε σταμάτησαν διερχόμενο ασθενοφόρο για να επιβιβαστεί ο τραυματίας αγνοώντας τι είχαν απογίνει ο Άλκης και ο Α.Β.:

«Πήγα μέχρι το Devido. Μετά είδα και τον Δ.Κ. και τον Σ.Κ. που ήρθαν προς τα εκεί και συνειδητοποίησα πως ο Δ.Κ. ήταν τραυματισμένος και προσπαθούσαμε να το δέσουμε. Είχαμε πάει σε ένα στενό εκεί κοντά και πέρασε ένα ασθενοφόρο, δεν το είχαμε καλέσει εμείς και ο Δ.Κ. μπήκε μέσα, δεν άντεχε άλλο. Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν μαζί μας ο Σ.Κ. και ήθελα να μπω μαζί του στο ασθενοφόρο αλλά δεν με άφησαν. Κάλεσα τον πατέρα μου να πάμε στο νοσοκομείο να δούμε τον Δημήτρη και εκεί μάθαμε πως ο Άλκης δεν τα κατάφερα και πως ο Α.Β. έπαθε ότι έπαθε. Δεν ξέραμε ότι είχε γίνει όλο αυτό μέχρι τότε, νομίζαμε ότι ο Άλκης και ο Α.Β. είχαν φύγει από την άλλη πλευρά».

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας όσα προηγήθηκαν της επίθεσης αλλά και τη σχέση του με τον Άλκη Καμπανό τον οποίο όπως είπε έβλεπε για δεύτερη φορά στη ζωή του εκείνη τη μέρα: «Με τους Δ.Κ και Σ.Κ. είμαστε κολλητοί. Με τον Α.Β. και τον Άλκη ειδωθήκαμε για δεύτερη φορά εκείνη τη μέρα. Βρεθήκαμε μέσω των άλλων δύο με τους οποίους είχα κανονίσει.

Πήγαμε στην αρχή στο σύνδεσμο εκεί πάμε που και που να δούμε κανένα ματς να πιούμε κανένα καφέ. Κατά τις 19:30 πήγα στο σύνδεσμο του Άρη. Εκεί βρέθηκα με τον Σ.Κ. και τον Δ.Κ. Πήγαμε με τον Σ.Κ. να φάμε στη γειτονιά. Γυρίσαμε στο σύνδεσμο και συναντήσαμε τον Άλκη και τον Α.Β. και έπειτα πήγαμε όλοι μαζί στο Πάρκο του Άρη. Έπειτα πήγαμε σε μία κρεπερί και μετά στο σημείο που έγινε η επίθεση».

Αξίζει να αναφερθεί πως στο βήμα επρόκειτο να ανέβει ο Σ.Κ., αδερφός του μάρτυρα Δ.Κ. ο οποίος κατέθεσε νωρίτερα, αλλά λόγω προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο δικαστήριο.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…