Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη: Βυθίστηκαν και τα ελικόπτερα που θα έκαναν διάσωση – Πλημμύρισε η Βάση, διάτρητη η Άμυνα της χώρας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ελικόπτερα που θα έκαναν έρευνα και διάσωση, ήταν και τα ίδια βυθισμένα στα νερά.

exofyllo1 1024x646 1

Η βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκι πλημμύρισε.

Παραδομένη η Άμυνα και η Ασφάλεια της χώρας.

Μετά την Αγχίαλο που κάηκε, τώρα πλημμύρισαν και τα ελικόπτερα. Να παραιτηθεί τώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος.

Ολική κατάρρευση του κράτους Μητσοτάκη.

Λασπομαχίες πάνω από τους πνιγμένους για τις ευθύνες.

Στο Documento της Κυριακής.

O Ηλίας Ανδριόπουλος στο Docville: «Είναι καπηλεία ένα τραγούδι να ταυτίζεται με κόμμα»

Ο σπουδαίος συνθέτης μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για την απόρριψη από το Φεστιβάλ Αθηνών, την περιπέτεια του «Μην κλαις» που παραλίγο να μην τραγουδήσει η Μπέλλου και το περίφημο … «3 του Σεπτέμβρη να περνάς» λίγο πριν από τη μεγάλη του συναυλία του στο Ηρώδειο στις 5 Οκτωβρίου.

Σκεφτόταν τη φωνή της σαν… παχύρευστο λάδι. Ποτέ δεν υπήρξε άλλη σαν αυτήν, ούτε πριν ούτε μετά. Όχι επειδή ήταν τέλεια, αλλά επειδή έκανε τις αδυναμίες της προτερήματα αλλάζοντας τον τρόπο που ακούμε όπερα. Η Κατερίνα Αγγελιδάκη γράφει για τη Μαρία Κάλλας και την αιώνια πάλη της να τιθασεύσει το απρόσιτο, το άπιαστο και το χιμαιρικό με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της θρυλικής σοπράνο που πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977.

Πέντε μεταφραστές για τον Σαίξπηρ. Το έργο του κορυφαίου κριτικού λογοτεχνίας Χάρολντ Μπλουμ «Σαίξπηρ: Η επινόηση του Ανθρώπινου» είχε μακρά περιπέτεια ώσπου να φτάσει στα χέρια μας και να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Gutenberg. Ο έγκριτος κριτικός πιστεύει ακράδαντα ότι ο Σαίξπηρ κατέχει την πρωτοκαθεδρία έναντι όλων ανεξαιρέτως των μεγάλων συγγραφέων του νεότερου ευρωπαϊκού πολιτισμού, του Δάντη και του Γκαίτε συμπεριλαμβανομένων. Για την ενδιαφέρουσα αυτή μελέτη γράφει ο Ηρακλής Λογοθέτης.

Milky Way: Με τόλμη στον Γαλαξία της νέας γενιάς. Εντυπωσιαστήκαμε από τα πρώτα επεισόδια του  «Milky way», τη νέα σειρά του MEGA που αφορά τη νεολαία και τα αδιέξοδα της, θίγει θέματα σεξ, φύλου και εκτρώσεων και θα συζητηθεί. Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Βασίλης Κεκάτος κάνει τηλεόραση με κινηματογραφικούς κώδικες, προσδίδοντας υψηλή ποιότητα στην ελληνική τηλεόραση. Του  Κωνσταντίνου Καΐμάκη.

 «Είχα γίνει ο Αφγανός Τσάρλι Τσάπλιν…». Ο stand up comedian Καρίμ Ασίρ μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για την εισβολή των Ταλιμπάν,  τη μετανάστευση και τη δύναμη του γέλιου με αφορμή την ταινία «Γελώντας στο Αφγανιστάν» Αννέτας Παπαθανασίου που διηγείται τη ζωή του και προβάλλεται από τις 21 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο Δαναό.

Το κέντημα της μαστίχας. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη επισκέφθηκε το Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί που μυεί τον επισκέπτη στον θαυμαστό κόσμο της μαστίχας. Το μάζεμα, το φροκάλισμα και το καθάρισμα της μαστίχας βρίσκονται στην καρδιά της καθημερινής ζωής στα Μαστιχοχώρια.

O πόνος μας, το κέρδος τους. Η σειρά «Painkiller» αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκε η αυτοκρατορία της Purdue Pharma με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Γράφει η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

 

10 09 scaled

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…